USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гройсман: закон «маски-шоу стоп» з'явився після візиту на Волинь

27 Лютого 2018 13:27
Візит на Волинь і відверта розмова з місцевими підприємцями надихнули Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на створення законопроекту «Маски-шоу стоп». Про це очільник уряду розповів сьогодні, 27 лютого, під час зустрічі з представниками засобів масової інформації з усієї України, повідомляє Волинська правда.

Володимир Гройсман розповів, що ідея законопроекту «Маски-шоу стоп» з’явилася cаме після відвідин Волині. «Я зустрічався з керівниками місцевих підприємств. Встав вже сивочолий чоловік. По-моєму, будівельник. І каже: «Вже було 9 обшуків, нічого не знайшли. Я просто не можу жити в такому тиску. Тоді ми прийняли такий закон, який захистить такого підприємця, якого я бачив на Волині», – сказав Гройсман.

За словами прем'єра, на тлі боротьби за залучення інвестицій «недоумки» із силових органів використовують «бойових хлопців» для примітивної бандитської діяльності щодо тиску на бізнес, пише УНІАН.

«Ми сучасна європейська країна. Якщо ми вестимемо себе як дикуни, то в нашій країні ніхто не займатиметься підприємництвом, бо прийде хтось у погонах, у масці і почне «качати права», - сказав Гройсман. За словами прем'єра, на тлі боротьби за залучення інвестицій «недоумки» із силових органів використовують «бойових хлопців» для примітивної бандитської діяльності щодо тиску на бізнес. «Я кожен день борюся за те, щоб в Україну приходили інвестиції, створювалися робочі місця, а потім один недоумок, залучаючи спецпідрозділи бойових хлопців, і я хочу сказати, що ці хлопці в масках ні в чому не винні, вони навіть не знають, куди вони їдуть, ... використовує їх для примітивної бандитської діяльності», - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, що в Україні у грудні минулого року вступив у силу закон про обов’язкову відеофіксацію правоохоронцями обшуків, більш відомий як «маски-шоу стоп». Зокрема, нові норми передбачають, що під час судового розгляду і під час досудового розслідування має забезпечуватися повне автоматичне фіксування судового засідання і процесуальних дій за допомогою звуко- і відеозаписуючої техніки.

Крім того, при проведенні обшуку житла або іншого приміщення повинен обов’язково бути присутнім адвокат. Всі докази, отримані правоохоронцями з порушенням цих норм, будуть визнані неприпустимими в суді.

Окрім того, закон також забороняє вилучати оригінали фінансово-господарської документації, комп’ютерної техніки, серверів і мобільних телефонів суб’єктів підприємницької діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus