USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Грузія обрала президента: перемогу отримала Саломе Зурабішвілі

29 Листопада 2018 09:09
Перемогу в другому турі президентських виборів в Грузії здобула незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія «Грузинська мрія». Кандидат набрала 59,54% голосів виборців.

Про це повідомляє Прямий з посиланням на прес-службу ЦВК Грузії.

Центрвиборчком Грузії оголосив про перемогу Саломе Зурабішвілі на виборах президента після обробки голосів з 99,92% виборчих дільниць. Політик набрала 59,54% голосів, а її суперник у другому турі Григол Вашадзе — 40,46%.

За оцінками комісії, за Зурабішвілі віддали голоси 1147106 людини, за Вашадзе — 779614 виборців.

Обидва кандидати, які пройшли до другого туру виборів, — колишні міністри закордонних справ в уряді Михайла Саакашвілі. Їх об’єднує відсутність симпатій до Росії і курс на зближення з Європейським союзом і НАТО.

Майбутня президент Грузії Саломе Зурабішвілі — дочка грузинських емігрантів, народилася у Франції. Вона мала як французьке, так і грузинське громадянство, однак відмовилася від французького паспорта. З 1974 року працювала у французькому МЗС, навіть була послом у Тбілісі. Михайло Саакашвілі, який займав на той час посаду президента Грузії, покликав її очолити зовнішньополітичне відомство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus