USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Григорій Недопад – про сміттєзвалища та сморід у Луцьку

31 Травня 2018 07:19
Про налагодження співпраці із жителями міста, подальшу долю сміттєзвалища у Брищі та причини неприємного запаху у місті в ефірі телеканалу «Аверс» розповів перший заступник Луцького міського голови, укропівець Григорій Недопад.

Григорій Недопад зауважив, що віднедавна на базі житлово-комунальних підприємств відбуваються зустрічі за участю активних лучан для спільного вирішення господарських проблем міста.

«Нині відбулося дві такі зустрічі. Перша на базі ЖЕКу №3, що на вулиці Винниченка, друга – у ЖЕКу №2 в мікрорайоні ЛПЗ. Ми запросили депутатів Луцької міської ради, адже на таких зустрічах вони зможуть окреслити для себе проблематику та спільно з виборцями визначитися з тим, які саме заходи зможуть покращити життя людей», – зазначив перший заступник міського голови.

З його слів, на таких зустрічах мешканці обговорюють і локальні проблеми свого мікрорайону, і загальні для цілого міста. Зокрема, одним із таких проблемних питань залишається подальша доля полігону в Брищі, адже рішенням Луцького міськвиконкому від 21 березня 2018 року затверджено, що з 1 червня на полігон у Брищі вивозитимуть лише сортоване сміття з Луцька, Прилуцької сільської ради, Княгининівської та Жидичинської ОТГ.

«Питання вивезення сміття в Брище не є проблемою лише Княгининівської громади та Луцька, це проблема половини області. Особливо гостро питання постало після прийняття Закону України «Про відходи» від 1 січня, згідно з яким сортування сміття за видами матеріалів стало обов’язковим.

Голови Липинської і Підгайцівської сільських рад висловили готовність до співпраці з міською владою для врегулювання ситуації з вивезенням сміття. 26 травня відбулися збори на території полігону у Брищі за участю усіх тих громад, які хочуть вивозити туди відходи. До обговорення проблем вивозу сміття ми залучили і депутатів Волинської обласної ради. Зокрема, Вячеслав Рубльов долучився, аби підняти це питання на екологічній комісії обласної ради. Сподіваюся, що на сесії обласної ради буде затверджена Програма твердих побутових відходів, адже зволікати із вирішенням цього питання ніяк не можна», – розповів Григорій Недопад.

Він запевнив, що проблему із Брищенським полігоном вже вдалося частково вирішити – півроку тому на полігоні запустили установку, яка переробляє біогаз в електрику. Установка зменшує навантаження на фільтрат, кількість якого у підземних водах вже не буде такою високою. У зв’язку з рішенням виконкому щодо сортування сміття почали працювати над встановленням відповідних контейнерів.

«Поки що баки для сортування сміття розміщені не в усіх мікрорайонах міста. У частині приватного сектору та кількох мікрорайонах контейнери ще не встановлені, але вони вже закуплені. Ми маємо надію, що невдовзі вдасться встановити баки й у селах поблизу Луцька. Поділ буде на три фракції: вологе, сухе сміття та пляшка-скло», – зазначив Григорій Недопад.

Аби лучанам було легше сортувати сміття, вже роздали листівки з інформацією щодо правил сортування.

Ще одним гострим питанням, яке хвилює містян, залишається неприємний запах у Луцьку. За словами заступника міського голови, впродовж тривалого часу ведуться роботи для виявлення джерела проблеми.

«На базі міської ради створена комісія із залученням лабораторного центру, міського й обласного відділів екології. У разі скарги керівник групи відразу реагує, лабораторний центр бере покази. Неправильно стверджувати, що є лише одне джерело запаху, тож ми продовжуємо працювати над вирішенням проблеми», - підсумував Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus