USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сморід у Луцьку: спростували міфи та назвали ймовірні причини

29 Травня 2018 13:18
Очисні споруди Луцька та каналізаційно-насосні станції не є причиною смороду в обласному центрі. Головна проблема, розповідають в Луцькій міській раді, - несанкціоновані зливи відходів та незаконні захоронення решток тварин.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо неприємних запахів у Луцьку.

Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук доповів, що задля вирішення проблеми створили спеціальну робочу групу з фахівцями, екологами, інспекторами, працівниками Луцькради, громадськими активістами та поліцією.

«Вже провели 3 засідання задля встановлення неприємних запахів і напрацювання плану заходів. Щодо водоканалу, то була інформація, що є люди, які мають договір на отримання води, але не було договору щодо водовідведення. Тому створили окрему групу, яка це вивчає. Щодо скарг на запах, то, для прикладу, в січні їх було 7, в квітні 103, за травень є дні, коли не було, або всього кілька.

Ми побачили, що системності в скаргах немає, вони надходять з різних районів міста. Ми активно оглядаємо річки, щоб виявити незаконні зливи», - розповів Костянтин Петрочук.


Із цього приводу радник Луцького міського голови Ігор Поліщук спростував певні міфи про причини смороду.

«Торік ця проблема була дуже гостра, джерелом була каналізація на Вересневому. Але для вирішення проблеми виділили більше 5 млн грн. Тепер кажуть, що запахи нібито - із села Липляни, де є очисні споруди водоканалу. Але це виключено, бо там є наші працівники, вони про це повідомляли б і не могли б працювати за таких умовах. Більше того, скарги були б здебільшого з Вишкова, однак там майже немає скарг.

Друге, кажуть, мовляв, запахи провокують каналізаційно-насосні станції. Але це теж неправда, адже вони провітрюються регулярно в один і той же час. тому скарги були б систематичними.

На нашу думку, це через людей, які зливають відходи з асенізаційних машин, м’ясопереробних підприємств та незаконних врубок у зливову мережу. Наголошу, що на Волині не працює Ковельський ветсаназовд, тому постає запитання: куди діває фірма Сергія Мартиняка свої відходи з виробництв? Ці версії найбільш ймовірні», - пояснив Ігор Поліщук.


Підтвердив розвінчування міфів і директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук.

«Щодо очисних споруд, то рівень їх зношеності зараз дуже високий, але вони працюють цілодобово і не може бути таке, що запах від них є одну годину, а потім його немає. Щодо біоставків, то вони вже замулилися, але розроблена проектна документація, ми маємо провести громадські слухання й візьмемося за роботи з очистки. Якщо нам вдасться взяти кредит від Євробанку, то будемо робити доосушку мулу», - каже Іван Корчук.


Представник Держпродслужби зауважив, що щодо КП «Луцькводоканал» було здійснено перевірку, знайшли три недоліки, з яких один вже ліквідували.

Насамкінець Ігор Поліщук додав, що заплановано організовувати групи добровольців із муніципальною вартою, аби патрулювати місто й затримувати порушників, які вчиняють незаконне скидання нечистот у зливову мережу.

«Луцька міська рада обмежена в певних повноваженнях, тому ми залучили сюди різні структури. Але варто відійти від практики перекочування обов’язків, мовляв, то заяви немає, то ще щось. Давайте будемо серйозно відноситися до цього та вирішувати проблему разом», - резюмував Ігор Поліщук.

Учасники прес-конференції домовилися делегувати від різних структур людей, аби провести чергування й у нічний час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Ого Показати IP 29 Травня 2018 13:33
А цікавилися які напрямки вітру тоді коли смердить??? Очисні споруди - 100 відсотків
Коля до Ого Показати IP 29 Травня 2018 13:39
Вчора смерділо, вітер був східний, а очисні на заході. Не очисні 100%.
Колюня до Коля Показати IP 29 Травня 2018 16:26
Зїзди до Стиру, навпроти Липлян, або нижче за течією і зразу перестанеш х**ню розповсюджувати
Влодек Показати IP 29 Травня 2018 13:38
Вздовж Сапалаївки тьма приватних будинків , з них відсотків 15 обладнані зливами в річку деякі навіть не дуже професійно замасковані , нехай робоча група прогуляється вздовж річкі
хохо Показати IP 29 Травня 2018 13:53
не системно? барани ви!!!
Ніла Показати IP 29 Травня 2018 13:59
Цирк та й годі, в травні смердить щодня, приїдьте Петрочук на Чернишевського вночі або після 22год. і пересвідчитесь, що то системно, не придумуйте легенд.
Лучанин Показати IP 29 Травня 2018 14:29
На Красному та в центрі міста смердить постійно як тільки стемніє. Дайте номер телефону на який можна буде ввечері дзвонити - буду телефонувати постійно щоб в вас більше скарг набиралося щоб д*пи можна було вам попіднімати і щось робити. Вже пару місяців з закритою хвірткою вночі сплю, повітря свіжого не бачу, а вони кажуть що то несистемно. Зараз взагалі потепління йде - далі чого чекати?
нОСАТИЙ ДЯДЬКО Показати IP 29 Травня 2018 14:38
сЬОГОДНІ 0 6-00 СМЕРДІЛО НА ЛПЗ.
Луцьк Показати IP 29 Травня 2018 14:38
Люди - повідомляйте про кожен факт смороду на гарячу лінію міськради. В квітні трохи більше 100 звернень.... А чого не 100.000 звернень?? Може б тоді би швидше шукали.... Або не купляйте мясопродукції волинських виробників - смород зникне - може хоч так...
Анатолій до Луцьк Показати IP 29 Травня 2018 22:05
Як про причину почують так зразу звязок "поганий" стає.
Лучанан Показати IP 29 Травня 2018 15:27
Я навіть і не знаю хто зараз додумується купувати квартири на ГПЗ і Львівській ((( Як там стоїть неприємний запах - то на вулиці чуть не тошнить !!! Років 2...3 назад такого ж не було.
сем16 Показати IP 29 Травня 2018 15:40
На Чернишевського смердить коден день пiсля 22.00, вже мiсяць. В минулому роцi було не систематично.Перший раз вчора i позавчора не смердiло. Вiд вiтру не залежить, а справа в тому, що на Трiйцю не працювали пiдприємстав, що зливають цю гидоту!
Сергій Показати IP 29 Травня 2018 16:16
Там говорили що у Водоканала є порушення, ось в чому і проблема.
Анонім Показати IP 29 Травня 2018 16:45
Вся "влада" добре знає "мьясників"-тих хто займається забоєм худоби та переробкою мьяса....то перевірте ,куди вони дівають відходи...і перестане смердіти .
Таки Да Показати IP 29 Травня 2018 16:48
Громадські активісти то професія,чи їх хтось призначає?Інтелект від тих активістів так і свище.
НЮХАЧ Показати IP 29 Травня 2018 17:15
Водоканал взірцеве підприємство. мереж не має! Іде ржава вода з крану, ми святі труби ржаві.Воняє каналізація. магістральна на центральній вулиці.під самим водоканалом.в них носи позакладало.Люк відкрили , стоїть під верх, пробили пішло .провоняється.А через такі пробки забивається каналізація до будинків.якщо до одноперхових- сто процентів.не наша .на балансі не має..Кірпіч на кірпич.гони дядько..ні грошенята. Що в них на балансі, центральні вулиці і де в каналізації стоїть вода.хоч вона і функціонує до певного моменту.Тільки злива і воніще.З тими хто мають вигрибні ями і договір лиш на постачання розібратись.договір на відкачку спецкомунтрансом,або без води.То що хтось зливає фекалії в каналізацію міф.може одиночні випадки і є.але мало.Водії зараз воліють таким не займатись.От і міф, відкрийте пару люків і подивіться на рівень води..
Липлянці Показати IP 29 Травня 2018 17:39
Де наші коментарі???? Чому не друкуєте??? Телефон також відключаєте, як почуєте , що з Липлян турбують!!!
Ніла Показати IP 29 Травня 2018 18:57
Дзвоніть на 1580 в любу пору, тільки дадуть відповідь, що запишуть, а Петрочук скаже, що несистемно.
Анатолій Показати IP 29 Травня 2018 22:03
Очісні 100%, можливо не тільки вони а і ще щось. Блокувати потрібно, не впускати людей, не давати нормально працювати.
Лучанин Показати IP 30 Травня 2018 04:42
Треба питатись у таксистів, можливо вони бачили посеред ночі ті довбані "г..вновозки".... Проаналізувати звідки везуть і куди зливають. Можливо якесь нічне патрувалювання придумати (ГО, автомайдани пропонуйте, ми готові взяти участь). Це питання треба вирішити, а винних наказати ( якщо ковбасники - то повний ігнор їхньої продукціі до їх банкрутства, допомогти, щоб навіть на інших ринках їх не поважали...Дістали "гів*яні" "бізнесмени"
Дядя Показати IP 30 Травня 2018 09:07
З Липляни сморід на вишкові регулярно просто жах,а смердить шановні наша влада і персонально Ваня корчук дир.водоканалу- главний гі*нюк нашого міста.
Смердить з очисних Показати IP 30 Травня 2018 17:38
Смердить вода в Стиру,нижче очисних,cмердить в навколишнiх селах,що очиснi нормально працюють на жаль не знають окремi види риб,раки,поденка ,якi успiшно загинули.Пропуную всiм цим розвiнчувачам мiфiв на чолi з Корчуком покупатися в Стиру,щоб хоч трохи вернутись в реальнiсть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus