USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Гримуча змія»: ЗСУ отримали від Франції зенітно-ракетний комплекс Crotale

21 Листопада 2022 00:28
Франція передала Україні зенітно-ракетні комплекси Crotale для захисту неба від російських атак. Crotale у перекладі з французької – «Гримуча змія».

Також до цієї поставки французи додали ще й дві ракетні системи залпового вогню, пише BFMTV з посилання на міністра оборони Франції Себастьєна Лекорню, передає Gazeta.ua.

Він зауважив, що загальний обсяг військової допомоги Україні від Франції сягає 550 млн євро. Зокрема, Франція вже передала Україні:

– ракети Milan і Mistral;

– прилади нічного бачення;

– протитанкові міни HDP-2A2;

– 60 бронетранспортерів VAB;

– 18 самохідних артилерійських установок Caesar;

– засоби захисту на випадок ядерної, біологічної чи хімічної загрози.

Також Франція готується до передачі 155-мм гаубиць TRF1. За словами Лекорню, Україна просила про передачу радіолокаційних станцій. Запит ще розглядають.

До того ж французький парламент схвалив фонд підтримки на 200 млн євро. Це дозволить Україні замовляти необхідне обладнання у французького оборонпрому та забезпечувати обслуговування поставлених систем. Лекорню зазначив, що в межах фонду можлива також закупівля БМП Bastion чи обладнання для понтонних переправ.

1972 року на озброєння французьких військово-повітряних сил прийняли зенітно-ракетний комплекс Crotale. Цей ЗРК призначений для знищення повітряних цілей, що летять на малих і гранично малих висотах – від 5 км до 15 м.

Комплекс неодноразово модернізували, тому функціональність ЗРК значно розширилася. Зокрема, його обладнали системою розпізнавання державної приналежності цілі та ТВ-камерою з режимом її автоматичного супроводу. Встановили обладнання радіозв’язку, що забезпечило обмін інформацією між пунктами бойового управління на дальності до 10 км та до 3 км між пунктом бойового управління та пусковою установкою. Додатково оснастили двома ракетами Mistral, а також новою РЛС із фазованою антенною решіткою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus