USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гривню назвали найкрасивішою валютою у світі

9 Серпня 2013 13:26
Українську гривню визнали найкрасивішою валютою у світі. Швейцарські фінансисти дійшли такого висновку на засіданні комісії з естетики Міжнародного фінансового банку, інформує newsru.ua.
Друге місце після гривні зайняв австралійський долар, на третій позиції - євро.
замикають п'ятірку рейтингу найкрасивішої валюти у світі - болгарський лев і американський долар.
Довідка: Гривня в Україні була введена в грошовий обіг 2 вересня 1996, а самі купюри видрукували за чотири роки до цього. На банкнотах гривні зображені Володимир Великий, Ярослав Мудрий, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Іван Франко, Михайло Грушевський, Тарас Шевченко, Леся Українка, Григорій Сковорода та архітектурні пам'ятки.
Назва української валюти походить від грошей, що використовували ще в Київській Русі в XI столітті. З нею безпосередньо пов'язано походження і назви рубля: староруська гривня мала велику цінність, тому для дрібних розрахунків її рубали навпіл і кожну половину називали рублем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Комсомол Показати IP 9 Серпня 2013 13:45
Нет ничего красивей чем товарищ Сталин.
Гомофоб проти ЛГБТ Показати IP 9 Серпня 2013 17:56
Відкопай і поцілуй його кістляву дупу бовона "красіва сталіна")))))))))))))))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus