USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Гуманний» суд лишив на волі работоргівців

12 Червня 2013 12:38
Двоє волинян, які продавали до Польщі у сексуальне рабство жінок, залишаться на свободі. Покарання для них виявилося досить м’яким – по 5 років умовно.

Такий вирок виніс Луцький міськрайонний суд.

Правоохоронці закидали двом громадянам торгівлю людьми, скоєну організованою злочинною групою. Мовляв, депутат сільради разом зі спільницею впродовж кількох років оманою постачали українок до польських борделів.

Наприклад, жінкам пропонували роботу прибиральниці в готелі чи барі із високою зарплатою у 500-700 євро щомісяця.

Реалії виявилися ж інакшими. Одна із жертв показала, що в Польщі в неї та іншої нещасної відібрали документи. Натомість власник готелю запропонував забезпечувати «досуг» клієнтів за «дуже великі гроші».

Тож жінка зателефонувала до підсудного з цього приводу. Той із сарказмом запитав: «Що, робота не підійшла?»

Дівчата закатали грандіозний скандал, погрожуючи піти в поліцію. Після цього їм повернули паспорти і таки дали роботу прибиральниці.

Іншу постраждалу таки «схилили» до роботи повією. «Під час обслуговування клієнта не витримала, вигнала його, порізала собі шкіру на руці. Померти не хотіла, бо є для чого жити, хотіла, щоб це все закінчилося», - зізналася вона.

Ще одну жінку везли до Польщі на заробітки з ремонту готелю – прибиральницею. Однак насправді її та інших дівчат продавали у сексуальне рабство за 100-300 євро.

Загалом у тому «готелі» в Польщі працювали одразу сім дівчат. Щодня вони «обслуговували» від двох до семи клієнтів. Хоч і обіцяли дівчині щедрі гроші, за півтора місяця рабства вона заробила лише, щоб прохарчуватися – близько 5000 гривень.

Правоохоронці встановили, що жертвами сучасних работоргівців стали щонайменше десять українок. Тож звинувачували зловмисників у торгівлі людьми, здійснену у складі організованої злочинної групи.

Але підсудний депутат сільради визнав вину частково. Мовляв, ні з ким ні в які змовини не вступав, людьми не торгував і грошей не отримував. Та й в взагалі не знав, для чого возив жінок до польських борделів.

Суд, хоч і визнав волинських работоргівців винними, але не побачив у їхніх діях ознак злочинної групи. Мовляв, конструктивною ознакою організованої групи «є не попередня змова співучасників, а стійкість».

Тож перекваліфікував обвинувачення із частини 3 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми організованою групою) на частину 2 цієї статті. А ця частина передбачає значно м’якше покарання: замість 8-15 років позбавлення волі – лишень 5-12 років.

Щоправда, і за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу суд обрав для обох фігурантів найм’якшу міру покарання – п’ять років позбавлення волі без конфіскації майна. При цьому правосуддя прийшло до висновку, що «виправлення та перевиховання» сучасних работоргівців «можливе без ізоляції від суспільства».

А тому тюремний термін парочці не загрожує – суд звільнив підсудних від відбування покарання із трирічним випробувальним строком.

Вирок Луцького міськрайонного суду може бути оскаржений до Апеляційного суду Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
TheРоман Показати IP 12 Червня 2013 12:46
Відправити б цього депутата сільради в бордель попрацювати, щоб порвали на британський прапор!
Факт Показати IP 12 Червня 2013 12:58
А дайте прізвища усіх героїв в тому числі гуманного судді. Я нумаю, що ця справа може стати приводом до збурення журналістів (переважна більшість з яких жінки) Обласна влада, СБУ зобов'язані посадити работорговців за грати, бо інакше самосуд зроблять люди. СУДДЮ ЗА ГРАТИ РАЗОМ З РАБОТОРГОВЦЯМИ - НЕХАЙ ТАМ РАЗОМ НАДАЮТЬ ПОСЛУГИ.
Обурений Показати IP 12 Червня 2013 14:19
Депутатика визнали винним. Винесли вирок. Він повнолітній. Тож можна його фотографії та ПІБ показати. Хай народ знає і бачить виродків. чому ж така таємничність?
поліщук Показати IP 12 Червня 2013 14:45
Наш суд самий "гуманний", правда тільки тоді, коли вони отримають "подарунок".
Обурений Показати IP 12 Червня 2013 15:20
Суддям да воздасться!!!! Горітимуть в пеклі на одній пательні разом з работорговцями. Адже своїми діями і своїм "вироком" ця сволота в сцуддівській мантії падтримує работорговців
поліщук до Обурений Показати IP 12 Червня 2013 15:23
Ви не праві. Це работорговці надають підтримку судям - фінансову. :)
обурений до поліщук Показати IP 13 Червня 2013 00:20
Рука руку миє...
333333 Показати IP 12 Червня 2013 15:24
скільки роботи пророблено підрозділом міліції, а результат коту під хвіст взмахом суддівського молотка. Ваша честь - Ваше безчестя немає меж!
арон Показати IP 12 Червня 2013 16:29
чого до людей причепились вони ж нас у европу працевлаштовували хоч за якись гроши а партия регионив це робить зи всима за так и щодня и им за це навить умовно немае
цікаво Показати IP 12 Червня 2013 21:48
цікаво що в комментах усі як правило влаштовують загальний сра4 між собою... але підлість і ізувірство нашої влади (судді, нардепики) все-таки згуртували народ проти себе - все комменти приблизно однаково настрою...
Батько Показати IP 12 Червня 2013 22:11
Ще мажорам, депутатам, суддям, прокурорам буде боже судилище. Народе не спи, прокидайся, не будь байдужим. Сьогодні вони грабують українські землі, підприємства, а завтра будуть вбивати людей без слідства та суду!!! Кримінал процвітає, 90-ті повернулись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus