USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волинська бюрократія - як перешкода в отриманні АТОшниками земельних ділянок

7 Квітня 2015 22:32
Неподалік від Луцька є 8 гектарів землі, які заросли бур’янами й 10 років там ніхто нічого не робить. Цю ділянку сільський голова хоче розподілити між АТОшниками, втім, каже представник громади, влада не дає йому цього зробити.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова Підгайцівської сільради Юрій Семенюк розповів, що йдеться про землю в селі Крупа Луцького району.

«У центрі села знаходиться школа-інтернат для дітей з вадами зору. На її балансі є своя земельна ділянка у 8 гектарів. Втім, там особливі дітки й вони не можуть допомагати по господарству, обробляти землю, тому ця земля вже років з 10 заростає бур’янами, там нічого не робиться», - каже голова сільради.

Аби земля не пустувала, Юрій Семенюк звернувся в облдержадміністрацію й обласну раду, щоб землі передали на баланс сільради. На них, каже чоловік, готовий за тиждень навести лад, розробити необхідну документацію й передати волинянам-захисникам Батьківщини.

«Я пропонував за власні кошти розробити проектно-кошторисну документацію, за тиждень наведемо порядок, повирубуємо корчі й землі роздамо тим учасника АТО, яким запропонує обласна рада чи адміністрація. Це необхідно зробити, бо 8 гектарів просто пропадають, а так ми б хоч трохи допомогли людям і закрили б питання з виділенням землі. Втім, Вітер (Валентин Вітер - ред.- голова облради) сказав, що вони будуть вивчати це питання, а з адміністрації взагалі ми не отримали відповіді. Виходить так, що на низи іде тиск, аби ми забезпечували земельними ділянками наших героїв, обов’язки на нас покладають, але підтримки належної немає», - наголошує голова сільради.
Зауважимо, що Юрію Семенюку вручили нагрудну медаль «За гідність та патріотизм».

Окрім того, найбільше земельних ділянок дали учасникам АТО та їхнім сім’ям саме у цій сільраді – 45.

Ситуацію що склалася коментує для Інформаційного агентства Волинські Новини голова Волинської облдержадміністрації Володимири Гунчик.

«Я вже чув про цю проблему, але скажу вам так, що минулого тижня я попросив у підлеглих, аби ті показали мені звернення голови сільради. Як виявилося, - такого немає. Щодо виділення земель для учаснів АТО під Луцьком, то у нас зараз ідуть перемовини із сільрадами», - каже Гунчик.

З приводу того, як далі буде розвиватися ця справа, губернатор наголосив, що готовий вивчить питання, якщо від голови Підгайцівської сільради надійде необхідний лист з офіційним зверненням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анатоль_ Показати IP 7 Квітня 2015 23:21
В волонтєрам ділянки будуть виділяти? Хто знає?
сельсов'єт Показати IP 8 Квітня 2015 01:26
Ото і вся Гунчикова та Василенкова робота - "вивчати питання", по пів-дня проводити нікому не потрібні селекторні наради, різні "інвентаризації" не виходячи з кабінетів, розглядати, переглядати, затверджувати, перезатверджувати, малювати схемки, штрихувати, перештриховувати і т.д., і т.п. Нікому не треба ваша "допомога", не заважайте радам працювати своєю "совєтскою" бюрократією!
Олександр Показати IP 8 Квітня 2015 07:05
Якщо Гунчик чув про цю проблему і є пропозиція від сільського голови, то чому сам не звернеться про виділення земельних ділянок до Семенюка Ю., а невідомо що чекає. Незрозуміло ...
Маша Показати IP 8 Квітня 2015 09:02
А чому бюрократів не розстрілюють адже війна. Пропоную щонеділі на театральному майдані вішати по 3 гада , а їх дітей каструвати щоб не розмножувалася така зараза. Оце і буде флешмоб а не свістопляска під медовуху.
Анонім до Маша Показати IP 8 Квітня 2015 09:35
Якщо завтра твої діти потраплять в нашу бюрократичну машину, то їх теж треба буде або... або... Як кажуть в народі: "З вовками жити - по вовчому вити". Бюрократичну систему потрібно виховувати на законодавчому рівні так, щоб вона працювала гідно!
Анонім Показати IP 8 Квітня 2015 09:28
Наші владикі звикли жити і живуть за старим принципом. Для них все треба розказати, розсусолити, покланятись, запевнити на 100 %, що така робота принесе певні "козирі", славу і власну вигоду. А вони для цього повинні тільки поставити свій підпис з фарсом! Якщо тільки так, то тоді від влади буде "ТАК!". Думати і щось робити самі вони не вміють і не хочуть. Не барське це діло. Якщо загрібати жар - то чужими руками!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus