USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гунчик програв апеляцію у справі «Волинської газети»

29 Грудня 2017 16:37
Київський апеляційний суд залишили без змін рішення Господарського суду міста Києва від 6 листопада 2017 р. щодо позову «Волинської газети» до Волинської облдержадміністрації у справі роздержавлення та відхилив апеляційну скаргу, яку подавав Володимир Гунчик.

Про це інформують на сайті «Волинської газети».

Як відомо, ще влітку 2015 р. «Волинська газета» публічно заявила, що готова до роздержавлення на основі законодавства, яке на той момент бурхливо обговорювалося, а 27 грудня 2015 року президент Петро Порошенко нарешті підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

«Утім, Володимир Гунчик, якого колектив редакції розкритикував у статті «Газета без Гунчика» (опублікована ще 5 листопада 2015 р.), вирішив помститися непокірним журналістам. І, підписавши 12 листопада своє розпорядження про вихід облдержадміністрації зі складу співзасновників видання, яке виходить у світ із 1995 р., у такий примітивний спосіб спробував унеможливити процес роздержавлення саме для «Волинської газети». Мало того: губернатор через тиждень після цього підписав ще одне розпорядження, яким спробував покарати редакцію ще й матеріально, вимагаючи повернення 24% статутного капіталу…», - йдеться у матеріалі.

Утім, «Волинська газета» 23 листопада 2015 р. Постановою Кабінету Міністрів України №848 була включена в перелік друкованих ЗМІ, які підлягають роздержавленню на першому етапі. А в березні 2017 р. «Волинська газета» вже як ТзОВ отримала нове реєстраційне свідоцтво як нова юридична особа…

Щоб поставити крапку в цій довготривалій бюрократичній тагянині, редакція повинна отримати й нове реєстраційне свідоцтво друкованого засобу масової інформації. І для цього в реєструючі органи треба неодмінно подати договір із головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком.

Проте Володимир Гунчик відмовився підписувати передбачений чинним законодавством документ. І «Волинська газета» була змушена звернутися до суду.

6 листопада 2017 р. Господарський суд міста Києва в особі судді Чебикіної С. О. та за участі представників сторін – адвоката редакції Дмитра Леміщака (приватна адвокатська компанія «Конфідент») та начальника юридичного управління облдержадміністрації Віталія Потапенка – постановив позов «Волинської газети» до облдержадміністрації задовольнити в повному обсязі.

Своєю чергою, Володимир Гунчик подав апеляційну скаргу на рішення суду.

14 грудня Київський апеляційний суд у складі колегії суддів ухвалив постанову у справі №910/14668/17.

«Колегія суддів дійшла висновку про те, що рішення Господарського суду міста Києва від 6 листопада 2017 р. у справі №910/14668/17 прийнято з повним та всебічним дослідженням обставин. Які мають значення для справи, а також із дотриманням норм матеріального і процесуального права, у зв’язку з чим апеляційна скарга скаржника задоволенню не підлягає, а, отже, підстав для його скасування або зміни не вбачається», – написано в постанові.

Відтак, колегія суддів у складі головуючого Марюк А. І., суддів Зеленіна В. О. і Алданової С. О. постановила:

«1. Апеляційну скаргу Волинської обласної державної адміністрації залишити без задоволення, а рішення Господарського суду міста Києва від 6 листопада 2017 р. у справі №910/14668/17 – без змін.

2. Матеріали справи №№910/14668/17 повернути до Господарського суду міста Києва.

3. Постанова набуває законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена до касаційного суду протягом двадцяти днів у встановленому законом порядку».


«Чи вистачить у Володимира Гунчика та його найближчих радників мужності таки визнати свою поразку і припинити судову тяганину, яка, втім, уже не може зупинити процес роздержавлення «Волинської газети»? Чи він продовжить воювати з газетою? Чи, можливо, Президент України Петро Порошенко нарешті звільнить Володимира Гунчика з посади голови облдержадміністрації і призначить замість нього, як поінформував народний депутат України Ігор Гузь, нинішнього першого заступника голови Київської облдержадміністрації Олександра Савченка?», - задається питанняя редакція «Волинської газети».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
муньчик Показати IP 29 Грудня 2017 17:27
Стільки смороду від цього гуньчика. Не буде й що згадати. А ще більше смороду від його прес-працівниці. Там взагалі вонь нестерпна.
Анонім Показати IP 29 Грудня 2017 18:55
На що сподівання? Змінити одиного ПОПставленника на іншого? З цього "джерела" шоколад ніколи НЕ зафонтанує!
Знаючий Показати IP 29 Грудня 2017 20:10
Нехай більше слухає носату, це підстилка всіх керівників, а також "Волинської газети...за гроші...
Антон Показати IP 29 Грудня 2017 20:13
Баба Яга з прес-центру рулить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus