USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гунчиківський театр абсурду: землю «Волиньторфу» перевіряють «білі комірці»

12 Липня 2017 12:44
На ДП "Волиньторф" вдруге прибула, так звана, робоча група, створена розпорядженням голови ОДА Володимира Гунчика. Цього разу - перевірятимуть законність надання "Волиньторфу" земельних ділянок, які перебувають у користуванні ДП.

Генеральний директор державного концерну "Укрторф" Андрій Озерчук відверто обурений такими діями з боку ОДА.

За його словами, така група - це спроба блокувати роботу ДП. Окрім того, такі робгрупи повинні бути створені з депутатів, але аж ніяк не чиновниками.

"А для чого це робиться? Якщо ви хочете вивчити ситуацію - звертайтеся до міністерства палива та енергетики", - зауважує він.

Голова профспілки "Волиньторфу" Аліна Базарнова підтверджує, що люди налаштовані рішуче, аби не дати знищити ДП.

"Кістками ляжемо, а не дамо знищити наше підприємство. Ми його відстоювали і будемо відстоювати надалі", - наголошує вона.

Голова робочої групи, заступник Гунчика Сергій Кошарук запізнюється. Вочевидь, він і не мав сюди сьогодні до їхати. Але йому телефонує начальник управління розвитку інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак і повідомляє, що тут присутні люди з "Укрторфу" Кошарук обіцяє приїхати за годину.

Тим часом Юрій Кресак пояснює присутнім:

"Зараз є люди, які мають інструменти, які можуть перевірити як здійснюється користування земельною ділянкою "Волиньторфом". А минулого разу у нас інструментів не було".

Директор "Волиньторфу" Іван Киричик нагадав, що перевірки на підприємстві здійснюються вже три роки, а результатів, які б допомогли у вирішенні нагальних питань, так і немає.

ЧИТАТИ ЩЕ: НЕ ТЕХНІКУ ПЕРЕВІРЯТИ: ДЛЯ ЧОГО НАСПРАВДІ ПРИЇХАЛА НА «ВОЛИНЬТОРФ» РОБОЧА ГРУПА

"Минулого разу ми говорили теж про землю. Є весь перелік земель у договорах. Давайте вивчимо, де надамо землю. Три роки робгрупи щось вивчають і результату нема. А чим ви збираєтеся область опалювати?, - наголосив директор "Волиньторф" Іван Киричик та запропонував оглянути ділянки.

Натомість, що цікаво, робоча група захотіла оглянути лише одну ділянку, а не всі.

Окрім цього, гендиректор "Укрторфу" Андрій Озерчук наголосив, що під час такої перевірки повинен бути присутній голова групи, вестися протокол, чого сьогодні не спостерігається.

За станом на 13.00 на зустріч прибув Сергій Кошарук.


Гендиректор Укрторфу Андрій Озерчук, зауважив, що підприємство зупиниться, якщо не заготовить сировини.

"Дайте можливість Волиньторфу заготовити сировину, інакше підприємство стане. Волиньторф - це флагман галузі. А ОДА, до слова, боргує Волиньторфу 2 млн грн", - додав Озерчук.

Тим часом, зі слів Киричика, є потреба у площах під видобуток. зокрема - 400 га. Каже, з 1 га в сезон видобувається 600 тонн торфу.

"Землі з держлісфонду - прерогатива Кабміну. Клопотання подає ОДА на підставі нами підготовленого пакету документів. Але вони вже втратили актуальність і їх потрібно переробляти. А це знову ще два роки", - наголосив директор "Волиньторфу".

І додав, що рекультивація проводиться після повного відпрацювання площ. "Цього року ми будемо передавати площі під рекультивацію попередньому землекористувачу", - зауважив Киричик.

Своєю чергою, Сергій Кошарук наполягає, аби поїхати подивитися ділянки. Каже, хочу своїми очима глянути на площі, де там природно-заповідний фонд.

"Виділена площа, яка вже нами оброблялася, оточена каналами. Конфігурація не порушена - за межі каналів ми вийти не можемо. Ми не претендуємо на землі природно-заповідного фонду. У нас болотиста місцевість. Найшвидше ми можемо вирішити питання по землях запасу. Більшість торф'яників на лісових землях. Землі запасу можна виділити на рівні області. Колись такі землі використовували під сінокоси, - пояснює директор "Волиньторфу" Іван Киричик.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Свєта Показати IP 12 Липня 2017 13:11
Гунчику пора на пенсію! Це морально низько людина ( для нього немає нічого святого)...
платник податків Показати IP 12 Липня 2017 13:16
Таке відчуття, що "наша" ОДА зовсім не "наша".
фіскал до платник податків Показати IP 12 Липня 2017 19:07
А ваша рада ну як зрада!
123 Показати IP 12 Липня 2017 16:17
якби Кошарука одягнули у засмальцьовану робу та заставили не папірці перебирати в угоду Гунчику а піти на 12 годин в зміну та подихати торфом на заводі - мабуть не був би таким як гоноровим
комірець Показати IP 12 Липня 2017 19:05
Перевіряють ділянки що хоче Волиньторф взяти під розробки, що тут не так? Земля державна, нічого проти ніхто не має, а щоб все було в межах закону!
333 до комірець Показати IP 12 Липня 2017 22:46
в межах якого закону? завод неає полів під заготовку торфу а ви про закон. ваші комірці та в поле де торф заготовляють в трактор з температурою повітря 50 градусів тоді б
До Вані Показати IP 12 Липня 2017 20:36
Ваня сидіти біля державного корита то треба з владою дружити а не лізти в політику подумай про людей!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus