USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ГУР показало кадри спецоперації з повернення вишок Бойка

11 Вересня 2023 18:49
Головне управління розвідки Міноборони України опублікувало кадри спецпризначенців із захоплених унаслідок спецоперації «вишок Бойка» – бурових газо- та нафтовидобувних платформ біля берегів Криму в Чорному морі.

Про це повідомляє пресслужбу відомства.

Зокрема, на фото зафіксовано шлях розвідників-спецпризначенців штормовою акваторією на гумових човнах, зачистка об’єктів та демонтаж засобів розвідки держави-агресора, зіткнення з ворожою авіацією, а також евакуацію «Конана» – воїна, який опинився за бортом та провів у відкритому морі 14 годин.

Як повідомляли, підрозділи ГУР МОУ провели спецоперацію, унаслідок якої повернули під контроль України так звані «вишки Бойка». Зокрема, під контроль були повернуті бурові платформи «Петро Годованець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш».

Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС «Нева», що може відстежувати рух суден у Чорному морі.
Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30.

Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити, зазначили в ГУР.

Росія окупувала нафтовидобувні платформи у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях. Зокрема, як вертолітні майданчики і для розміщення засобів РЛС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus