USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гурт Forkida, який працює у Берліні, своїм початком завдячує Луцьку

4 Квітня 2016 15:08
Луцький гурт Forkida вже два роки живе у Німеччині. І саме там, за кордоном, виконавці важкої музики вслухалися в рідні українські мотиви й нині мріють, аби українські цимбали зазвучали на найбільших сценах світу, - йдеться у газеті Волинські Новини від 31 березня (№9).

Лучани Віктор та Анатолій Жалніни – рідні брати. Цікавитися музикою почали мало не з пелюшок. Пригадують, як ще у дитячому садочку грали на ксилофоні та цимбалах. А любов до гітари їм прищепила мама. Саме вона показала перші акорди.

Навчалися хлопці в школі №22 Луцька. У підлітковому віці захопилися рок-музикою. Почали опановувати музичні інструменти, брали участь у шкільних концертах, чи не весь вільний час віддавали вивченню гітарних табулатур.

«У паралельному класі вчився барабанщик Діма Дяченко. Ми обмінювалися улюбленими дисками та касетами з музикою. Був 2004 рік і тоді ми фанатіли від гуртів Metallica, Death, Sepultura, Rammstein, Slayer...», – пригадують музиканти.

Діма теж любив музику, особливо ударні інструменти. Пригадує, першою «барабанною установкою» стали книжки й два олівці. Згодом це захоплення переросло у справу життя.

На той момент кожен вже мав свій гурт, якому присвячував увесь вільний час. А вже після закінчення школи Віктор, Анатолій та Діма створили новий спільний бенд, який назвали Invisіble Existense. Трійця орендувала приміщення для репетицій, переспівувала пісні, потрошку писала власні. Не вистачало команді патлатих рокерів лише бас-гітариста. За збігом обставин, за стіною їхньої репетиційної кімнати свої музичні вміння відточував Сергій Ходорчук. Так і звела доля учасників гурту, який нині має назву Forkida. Опісля були концерти, участь у музичних фестивалях і запис першого міні-альбому.

«Улітку 2014 року після концертів у Польщі ми шукали нові можливості для заняття улюбленою справою. Ми граємо доволі важку музику. Вирішили, що найкращим місцем, аби себе реалізувати, стане Німеччина. Так потрапили до Берліна. Тут і живемо та творимо. Рок-культура в Європі представлена на високому рівні. Є умови для розвитку усіх галузей культури, а Берлін – то центр міжнародних культурних заходів. Тут можна зустрітися й обмінятися досвідом як з музикантами-початківцями, так і з людьми, які вже досягли успіху. Місцеві дуже шанобливо ставляться до людей мистецтва», – діляться думками учасники Forkida.

Однак перебування за кордоном змінило і музичні бачення самих рок-музикантів. Переконують, що почали цікавитись автентичною культурою рідного краю. Тому в нових піснях усе більше нетипових для класичного року інструментів та слов’янські мотиви: до рокового звучання додали окарини, цимбали, етнічні барабани та навіть горловий спів.

Тетяна ГРІШИНА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus