USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як студенти у Луцьку Лесині вірші читали. ФОТО

22 Лютого 2013 08:03
Конкурс читців поезії Лесі Українки відбувся в головному корпусі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 21 лютого.

Творча молодь луцьких вишів, декламувала твори української письменниці. Загалом участь у дійстві взяло близько тридцяти студентів зі СНУ імені Лесі Українки та Луцького педагогічного коледжу.





У журі конкурсу, що оцінювало обдарованих студентів, були: народна артистка України Людмила Приходько, письменник Ігор Ольшевський, заступник голови студентської ради Катерина Павлова та методист бібліотеки СНУ імені Лесі Українки Світлана Грисак.

За словами голови журі Людмили Приходько, говорити і писати про Лесю можна безкінечно тому, що «це цілий космос думок, почуттів, високого злету духовності».

«Я багато років очолюю конкурс читців та дуже пишаюся, що я – перший лауреат премії імені Лесі Українки. Стараюся завжди відпрацювати і університетові, і на сцені. От сьогодні вже відіграла виставу «Сім струн» на малій сцені. А говорити про Лесю Українку можна чимало, бо в неї високого злету думки»

До слова, конкурс читців поезії Лесі Українки відбувся під гаслом «Від серця до слова, від слова до серця».

Зрештою, журі визначило переможців у декількох номінаціях. Так, у номінації «авторський твір» третє місце посіла Ірина Наквацька, яка читала «Лист до Лесі Українки». Друге місце присудили Тетяні Понікарчук за те, що «вона сіяла квіти на морозі». Щодо читців, то третє місце зайняла Ольга Папінко з монологом із «Одержимої». Друге місце розділили між собою Мар’яна Маркусенко та Іван Самолюк. Перемогу за найкраще прочитану поезію Лесі Українки журі віддало Вікторії Мельничук за триптих «Що дасть нам сили?».

Крім того, спеціальний приз за оригінальність вирішення теми дістався студенткам Педагогічного коледжу за театральну постановку «Квіткові мотиви у творах Лесі Українки». За емоційне розкриття образу спецпризом відзначили й Тетяну Бондарук, студентку Інституту філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus