USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як уберегти авто від викрадення – поради міліції

9 Квітня 2010 12:51
Сьогодні крадіжки з автомобілів – один із найпоширеніших видів злочинів – та й розкриття угонів машин далеко не стовідсоткове, - повідомляє прес-служба обласного управління МВС.

Як вберегти свій автомобіль? Міліціонери радять:

- обов’язково обладнайте автомобіль протиугінними приладами.

- Замикайте машину, навіть коли залишаєте її ненадовго. Пам’ятайте, що із усіх викрадених авто кожне п’яте викрадене через незамкнені дверцята.

- Закривайте кришку бензобака – це не тільки попередить крадіжку бензину, а й у випадку угону залишить злочинців без можливості заправити машину.

- Звертайте увагу на людей, які цікавляться вашим автомобілем. Не виключено, що вони мають намір викрасти його.

- Не залишайте ключі в замку запалювання навіть у тих випадках, коли залишаєте авто у власному гаражі.

- На ніч ставте автомобіль в гараж із надійними замками або на стоянку, яку охороняють. Якщо через будь-які обставини це зробити неможливо, ніколи не залишайте автівку на пустирі чи в іншому місці з поганим освітленням.

- Залишаючи автомобіль на вулиці, ставте його біля стіни будинку чи ближче до іншого автомобіля. Тоді буде важче у нього проникнути.

- Якщо ви надовго залишаєте машину на стоянці, піклуйтесь про те, щоб вона не була заправлена пальним.

- Якщо ви їдете далеко, ретельно перевірте технічний стан авто. Запасіться паливом і грошима. Бажано мати додаткову каністру з бензином.

- Будьте обережнішими з голосуючими. Якщо хтось просить вас зупинитись на дорозі, перед тим як відкрити вікно чи вийти з авто, подумайте: чи немає для вас загрози. Особливо будьте обережні, якщо автомобіль зупиняє група чоловіків, до того ж у нетверезому стані.

- У темну пору доби перед тим, як вийти з авто, подивіться навколо і переконайтесь, що вам нічого не загрожує. Повернувшись до автомобіля, тримайте ключі від дверцят із замка запалювання напоготові. Подивіться, чи нікого немає в автомобілі.

- Не залишайте в автомобілі, особливо на ніч, магнітолу, радіоприймач, телевізор та інші цінні речі, а також документи - посвідчення водія, техпаспорт та інші.

- Не зберігайте в салоні автомобіля викрутки та інші предмети, які можуть бути використані для запуску двигуна без ключа запалювання.

Слід також звернути увагу на те, що частина потерпілих поводиться неправильно. Виявивши в автомобілі розбите скло та крадіжку з салону, власник машини очищає салон від уламків скла, їде на цьому ж автомобілі у відділ міліції. Навіть не підозрюючи, що своїми, здавалося би «логічними» діями він знищив сліди злочину.

Тому, якщо ваш автомобіль все ж таки обікрали, ні в якому разі не сідайте всередину машини, а відразу телефонуйте в міліцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus