USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Як уникнути стресу після свят. ВІДЕО

14 Травня 2013 10:24
Синдром робочої дезадаптації - недуга, що нині вразила більшість українців. Бо після тривалих канікул люди вийшли працювати. Для психіки це - чималий стрес.

Здавалося б - майже півтора тижня відпочинку. Цього цілком досить для релаксації душі й тіла - кажуть фахівці. Але на роботу не тягне. Навіть трудоголиків, - інформує НТН.

«Ми як: наприклад, їдемо відпочивати або до останнього гуляємо і в останній, 10 день, розуміємо, що завтра - на роботу, ось це - не правильно, тому що ми не готові», - зауважила психолог Тетяна Подолська.

Після червоних днів календаря настали «чорні» будні. Збитий ритм біологічного годинника - вранці встати неабияка проблема. Поганий сон - погане самопочуття. До того ж, у багатьох співвітчизників після свят виникають проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Утім, найбільше шкоди - психіці. Непереливки чоловікам. Утім, тяжче жінкам - бо поважніше ставляться до посадових обов'язків.

Входити в робочу колію потрібно повільно й не ставити в перші дні надзавдань - кажуть психологи.
«Перший день - якась електронна пошта, дзвінки, 2-й день - починаються якісь зустрічі, і третій вже все - в роботу з головою», - додала Подолська.

Важливе й позитивне налаштування.

«Зрештою від роботи не втекти, тому ті таки лікарі душ людських - психологи - рекомендують додати затишку до робочого місця. Приміром, поставити улюблені світлини, прикрасити стіл свіжими квітами», - зауважила кореспондент Олена Ткаченко.

А ось на банани й шоколад - продукти, що сприяють виробленню ендорфіну, гормону щастя - фахівці радять не налягати. Вони допоможуть навряд. Інша річ - спорт. Особливо, якщо нудьга і дратівливість таки спіткали.
«Навантажити себе ще більше, щоб потім розслабитися - так, це ефективно», - резюмує психолог.

Якщо ж всі зусилля марні, а навіть думка про роботу викликає жах, замислитесь - можливо, варто її змінити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus