USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як вирішити проблему з шансоном у луцьких маршрутках

19 Червня 2013 08:35
Чи буде у Луцьку «Етичний кодекс водія таксі та маршрутного таксі» та яким він буде вирішували депутати Луцької міської ради під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та підприємництва.
Прийняття такого кодексу - на часі, переконував присутніх на комісії колег Роман Романюк, який власне й був доповідачем із цього питання.
Мовляв, відносини у маршрутних таксі водія та пасажира залишають бажати кращого. Адже, на переконання депутата Романюка, культура поведінки водіїв, поки, - на низькому рівні. Стало нормою те, що водій може палити за кермом, а на зауваження пасажирів – дозволяє собі відповідати хамством.
Він звернув увагу колег на плакат, який висів у кабінеті й на якому значилися правила етичного кодексу працівників виконавчих органів Луцької міськради. «Такий кодекс є і це цілком нормально. В проекті ж даного кодексу враховані інтереси як перевізників і водіїв, так в першу чергу – пасажира», – зазначив Роман Романюк.
Найбільше зауваг до проекту виникло у депутата Петра Савчука. Його подивували окремі пункти, зокрема, заборона звучання будь-якої музики у маршрутках.
«Це зможе вирішити питання із шансоном», - виправдовувався Романюк.
Також Савчуку не сподобалося формулювання пункту: «Водій добре знає державну мову», не імпонує депутату заборона приймати гроші від пасажирів під час руху маршрутки. Не зрозумілим для Петра Савчука лишається й те, чому у документі не врахували тролейбусний транспорт, адже не менше є нарікань та випадків травматизму саме там.
Голова комісії Юрій Вега погодився із Петром Савчуком, що документ потребує доопрацювання. В результаті комісія схвалила проект цього рішення із певними змінами і доповненнями та рекомендуватиме його на розгляд чергової сесії для прийняття. Однак, якщо проект кодексу не зможуть належним чином доопрацювати то, можливо, його розгляд перенесеться в часі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ViNaPa Показати IP 19 Червня 2013 10:55
мені б ваші проблеми.....проблема століття...
Абориген Показати IP 19 Червня 2013 11:41
Основним документом що регулює відносини перевізника івиконкому це договір.Працівникам управління транспорту просто потрібно виконувати свої обовязки.Ми ще не досягли того рівня розвитку щоб "Етичний кодекс" вплинув на нерядивих.Уначальника управління мабуть не той рівень кваліфікації щоб грамотно управляти транспортом!
Саша Показати IP 19 Червня 2013 12:00
Хіба ніхто не бачить які китайські автобуси перевозять пасажирів на маршруті№47,№31.Рвані сидіння,грязнота і взагалі ці автобуси не пристосовані до міських перевезень(не сертифіковані в Україні)Хіба допустимо щоб частина маршрутів міста відносилась до "загального режиму"а частина до "режиму маршрутного таксі"Вартість проїзду в такому випадку повинна бути різною.А де прокурор!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus