USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Якби не сусіди, 90-річна бабуся могла згоріти у власній хаті

28 Лютого 2011 10:04
У селі Гать Луцького району загорілася хата – господиня 90-річна Марія Стельмах, яка останні роки практично не пересувається, обмотавшись простирадлами та ковдрою, скотилася з дивана на підлогу й очікувала смерті.
Пригода сталася обідньої пори 25 лютого. На допомогу старенькій нагодилися сусіди, повідомили у центрі пропаганди УМНС області.
Водій Луцької СДПЧ-1 старшина служби цивільного захисту Вадим Деркач якраз повертався з чергування у рідне село Гать, коли угледів, що за кілька хат від його оселі вирує пожежа.
Чоловік викликав рятувальні підрозділи і кинувся на місце пожежі. Йому на допомогу підоспів односельчанин.
«У кімнаті, де лежала старенька, було повно диму, тож затуливши обличчя, ми поповзом пробралися усередину», – розповів Деркач.
За кілька кроків до потерпілої у диму вони угледіли ще один людський силует. Це був ще один сусід – Юрій Грицан, який також намагався врятувати стареньку. Чоловіки винесли Марію Стельмах із хати на свіже повітря.
До приїзду рятувальників Вадим Деркач та односельчани потерпілої винесли із охопленого пожежею будинку чимало цінних речей: одяг, меблі, книги, килими і посуд.
На місце події прибули рятувальний підрозділ із села Білосток, два пожежних автомобілі – із селища Торчин та з обласного центру.
Півтори години бійці МНС боролися з пожежею. У результаті пошкоджено кілька квадратних метрів перекриття, закопчені стіни, згоріли диван, крісло та деякі хатні речі. 90-річна Марія Стельмах відбулася переляком.
За попередніми даними, пожежа трапилася внаслідок короткого замикання електромережі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus