USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які екзамени чекають учнів?

8 Квітня 2011 11:05
Навчальний рік у школах має завершитися не пізніш як 1 липня.

Як розповів заступник начальника управління освіти та науки Волинської облдержадміністрації Юліан Таранчук, заняття у 1–10 класах завершуються 26 травня, а в 11 класах – 18 травня, - пише СіД.

Свято «Останнього дзвоника» пройде у школах Волині 27 травня.

А 29–30 травня пройдуть випускні вечори і вручення атестатів.

Однак перед цим школярів чекає державна підсумкова атестація (ДПА), контрольні роботи і сесії ЗНО.

Що, де, коли?

Начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти Ольга Богданович розповіла, що державна підсумкова атестація в 4-х класах триватиме з 16 до 20 травня з української мови і читання, математики, у 9-х класах – з 31 травня до 18 червня.

Міністерство визначило письмову форму проведення ДПА з обов’язкових предметів (українська мова, математика, географія, біологія) за збірниками завдань, визначеними МОН.

Атестація з предмету за вибором проходитиме у формі, обраній учнями (усно чи письмово).

В 11-х класах атестацію проводитимуть письмово з трьох предметів: української мови (переказ, обов’язково); історії України або математики (обов’язково для учнів, які навчалися в класах універсального профілю) або профільного предмета (для учнів, які навчалися в класах з профільним навчанням); предмета з інваріантної складової навчального плану на вибір учнів за збірниками завдань, затвердженими МОН.

Результати ДПА виставлять у додатки до атестатів про повну загальну середню освіту та врахують при визначенні середнього бала атестата.

Де шукати завдання?

До слова, Міністерство освіти та науки 31 березня повідомило, що збірники завдань для ДПА у 4, 9, 11 класах будуть виставлені на офіційному сайті Міністерства (www.mon.gov.ua), Єдиному освітньому інформаційному вікні України (www.osvita.com).

Учням 5–8 класів пощастило менше – завдання їхніх контрольних робіт в інтернеті не викладуть і їм доведеться платити від 15 гривень за збірник.

Нагадаємо, що з 10 до 20 травня ці учні писатимуть підсумкові контрольні роботи з української мови, математики, історії України, іноземної мови та російської мови (у школах з російською мовою навчання) за збірниками завдань, затвердженими МОН України.

Нововведення доля абітурієнтів

Стало відомо й про новий експеримент у царині вступу до вищих навчальних закладів. Цьогоріч розроблено систему «Електронний вступ до ВНЗ України» для абітурієнтів, які вступатимуть за сертифікатами ЗНО до вишів ІІІ–ІV рівнів акредитації на денну форму навчання.

Ця система є безплатною й функціонуватиме за допомогою інтернету через портал «Єдине освітнє інформаційне вікно України».

Отож, вступники зможуть не витрачатися на поїздки у різні міста країни. Утім паралельно працюватиме й традиційна форма особистої подачі документів до приймальних комісій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Натка Показати IP 14 Квітня 2011 00:30
Бред! Завдання (принаймні за 5 клас) особисто скачувала в Інеті, тому що наші славнозвісні книгозбірні не закупили в достатній кількості. Є всі 4 предмети. + відповіді. Так що, аби не дати жидам на вас заробити 100 гривень, можете сміливо скачувати безкоштовно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus