USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Які клопоти чекають лучан через перейменування вулиць?

5 Серпня 2011 10:09
Лучанам, вулиці яких можуть невдовзі перейменувати, не варто перейматись – фахівці кажуть, що переоформлення усіх необхідних документів на нову адресу не принесе великих клопотів.

Як повідомлялося раніше, депутати Луцької міської ради вже на найближчій сесії напередодні Дня Незалежності планують перейменувати 27 луцьких вулиць, які мають «радянський відбиток» у назвах.

Перелік нових найменувань вже затвердила спеціальна комісія з впорядкування назв вулиць міста.

Змінити треба лише штамп у паспорті

В разі, якщо визначені вулиці таки перейменують, їхнім мешканцям потрібно буде подбати про зміну прописки. Решту документів змінювати не вимагатимуть.

«Правовстановлюючі документи, які є в громадян на руках, тобто свідоцтво на право власності, договори купівлі-продажу, технічні паспорти, і які видані на вулиці зі старими назвами, свою чинність не втрачають і обміну не підлягають», – запевнив начальник Волинського обласного бюро технічної інвентаризації Олег Дмитрук.

Проте тим лучанам, які мають стару будинкову книгу, отриману ще у 90-х роках, доведеться придбати книгу нового зразка. Вартує вона 24 гривні, розповів очільник обласного БТІ. Також Дмитрук запевнив, що усіх, хто звернеться у БТІ з приводу перейменування вулиць, обслужать дуже швидко.

«Перейменованим» – дорога у ЖЕК

Після перейменування вулиць мешканці як державного, так і приватизованого житла, а також приватного сектору мають звернутись у ЖЕКи за місцем прописки. У ЖЕК вони повинні принести будинкову книгу та паспорти усіх, хто прописаний в квартирі чи будинку.

Принаймні така схема діяла під час останніх перейменувань вулиць Луцька у 2008 та 2009 роках. Як розповів директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Іван Кубіцький, змінюватись вона не повинна.

Паспортист, який ці документи збирає, впродовж кількох днів перереєстровує їх у відділі громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб при міськвідділі УМВС або, як звикли називати, у «паспортному столі». Всі ці послуги надаватимуться безкоштовно та виконуватимуться не більше тижня.

Усі ж, кому штам у паспорті буде потрібний терміново, можуть звертатися у відділ ГІРФО особисто, без посередництва паспортиста ЖКП.

Але в такому випадку перед цим вони повинні безкоштовно у будинковій книзі зробити відмітку про зміну назви вулиці у БТІ, або ж у паспортиста ЖКП. Адже зі старою назвою вулиці будинкову книгу у «паспортному столі» не приймуть.

На підприємців чекають клопоти

Приватним підприємцям після зміни назв вулиць треба буде звертатись у відділ державної реєстрації суб’єктів господарювання Луцької міськради, змінивши перед цим стару прописку в паспорті на нову.

«Спочатку вони мають змінити прописку. Потім підприємці звертаються до нас, у відділ державної реєстрації суб’єктів господарювання, оплачують реєстраційний збір, а це 10 гривень 20 копійок. І ми проводимо зміну – вносимо зміни в реєстр і видаємо їм виписку з реєстру. Ці кошти підуть в міський бюджет», – каже державний реєстратор Луцької міськради Віктор Маковецький.

А от юридичних осіб, в установчих документах яких адреса не вказана, переоформлять взагалі безкоштовно. Їм потрібно буде тільки прийти у відділ державної реєстрації суб’єктів господарювання зі своїми документами.

Тим юридичним особам, в установчих документах яких адреса знаходження вказана, доведеться заплатити 51 гривню реєстраційного збору, каже Маковецький і додає, що для юридичних осіб це «невеликі гроші».

Більше клопотів, зокрема і фінансових, матимуть ті юридичні особи, котрі мають ліцензії на той чи інший вид діяльності. Їм, окрім іншого, треба буде звертатись до органу, який видавав ліцензію.

Нова табличка на будинок – це 350 гривень


Головний комунальник Луцька Іван Кубіцький також розповів, що після перейменування вулиць перед його департаментом постане завдання – змінити аншлаги на будинках. Таблички з новими назвами вулиць луцькі комунальники змушені будуть встановити на кожному будинку, окрім приватного сектора.

«Як на мене, то це надто багато мороки, особливо фірмам, які розташовані на тих вулицях, які думають перейменувати… Один аншлаг коштує близько 350 гривень. Це тільки вартість. А їх треба ще виїхати і поміняти, для цього треба людей, зарплату, техніку… На мою думку, це не найактуальніша проблема Луцька», – висловився він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Oleg1982 Показати IP 5 Серпня 2011 10:16
Самі собі створюємо проблеми.
serafim Показати IP 5 Серпня 2011 10:36
А може нам буде дешевше у міськраді Григоренка помінять?:) Пропоную,і попрошу когось з депутатів це озвучити у сесійній залі щоб усі фінансові витрати людей та фірм по перейменуванню вулиць взяв на себе пан Григоренко як автор законопроекту.Один раз заплатить,може тоді(але дуже сумніваюсь) почне головою думати,а не як зараз, іншим місцем:)
Beautiful Days до serafim Показати IP 5 Серпня 2011 17:56
Боже, які правдиві слова, невже хоч хтось дійсно правду пише розумну?! Нащо простим лучанам, які зайняті роботами, дітьми, грішми, консерваціями, проблемами зі здоров ям, якого в нас нема ні в кого, ремонтами, городами ще займатися дурницями,бо комусь атк захотілося, раз тому кому це захотілося-сам це хай все і зробить, та ні він на Лексусі буде їздити у бані відпочивати...
Александр Показати IP 5 Серпня 2011 10:37
Но население будет занято полезной работой, оплачиваемой, кстати, тоже из бюджета.
Віктор Показати IP 5 Серпня 2011 12:41
І дійсно проблем не буде. Тільки постояти в черзі.Нові книги купити іт.д. Нехай депутати виділять простим лучанам на це кошти. І дійсно не буде проблем. А стареньким людям ще іти і на старість міняти вулиці, платити кошти. Це не проблема?
Семен Показати IP 5 Серпня 2011 13:05
Блін. Диву даєшся. Ті ж самі люди що з червоною шматою виклянчували у лучан гроші на пам"ятник вусатому шизику раптом так стурбовані нашими статками... Так всеодно вам вони не дістануться... Мрійники з площі Воз"єднання.
Володимир Показати IP 5 Серпня 2011 14:02
Взагалі всі вже з глузду з"їхали. Депутати приходять все кращі і кращі... Вулиці перейменувати - це головна проблема у лучан.
мда. Показати IP 5 Серпня 2011 15:58
в луцке 2 проблемы!!!памятник бандере и переименование улиц за бюджетные средства.кто выбирал этих идиотов???люди не наступайте дважды на одни грабли!!!голосуйте головой а не сердцем.мы украинцы посути своей наивны и думаем если кандидат одел вышиванку он патриот и любит Украину!!!
Beautiful Days до мда. Показати IP 5 Серпня 2011 18:00
... Вмшиванку одягнути може кожен, пам'ятник-це не осн. ідея міста, є більш суттєви питання..., напр. безробіття, корупція, злочинність, всдозволеність, не вихованість і т.д. і т.п., от з цим дійсно пора боротися,а не розкрадати ЗА ДАРМА ГРОШІ, ВОНИ ЯК ДО ВАС ПРИЙШЛИ ТАК І ПІДУТЬ ВІД ВАС, ЯКЩО не вам це "воздасться",то вашим дітям всі ці діла будуть прокляті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus