USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Янукович став людиною року в Росії

30 Грудня 2010 13:38
Російське видання "Ведомости" опублікувало рейтинг персон 2010 року. Політиком року, що минає, став Президент України Віктор Янукович

Як відзначає видання, уклавши історичний договір з Росією, Янукович не посварився з Європою і США, - пише Gazeta.ua.

"Рецидивіста на нари, тоді ми підемо на пари!" Під таким гаслом київські студенти йшли на Майдан у листопаді 2004 р., аби не допустити обрання Віктора Януковича президентом. Не виключено, що деякі з них у лютому 2010 р. голосували вже за нього. Він отримав майже на 1 млн голосів більше, ніж Юлія Тимошенко. При такому відриві їй важко було довести, що перемогу вкрали. Та й кандидатом влади була саме вона ", - пишуть "Ведомости".

Якщо в 2004-м, вибираючи Віктора Ющенка, голосували проти режиму Леоніда Кучми, то в 2010-му, вибираючи Януковича, голосували проти управлінського стилю Юлії Тимошенко. Російські журналісти вважають, що коли Янукович прийшов до влади, з'ясувалося, що він не тільки господарник, а ще й дипломат.

У квітні він уклав «харківський договір» з Росією: продовження строку оренди баз Чорноморського флоту в Криму з 2017 по 2042 р. в обмін на знижку для російського газу до $ 40 млрд протягом 10 років. Договір разом прибрав приводи для газових і кримських воєн, вказує російське видання.

На розчарування опонентів, що сурмили про проросійський курс, з Європою і США Янукович теж не посварився. І хоча відмовився від вступу до НАТО, взяв курс на вступ до ЄС. Європейці якщо й критикують його авторитарний стиль, то скоріше для проформи.

Авторитарний стиль в наявності: посилення закону про вибори, закрита інформполітика, репресії проти Тимошенко та її соратників. Але коли бізнесмени вийшли проти нового податкового кодексу на Майдан, президент вийшов до них і закон поміняв, знайшовши компроміс між бюджетом і бізнесом.

При цьому слід вказати, що згідно з останніми даними всеукраїнського опитування населення України (проведено Інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та Центром «Соціальний моніторинг» Віктору Януковичу зараз не довіряє більше половини українців.

"Загадкою року" стали Володимир Путін і Дмитро Медведєв з питанням: "хто з правлячого тандему піде на вибори 2012 р."
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Fantom Показати IP 31 Грудня 2010 10:21
Боже, спаси Україну !
Fantom Показати IP 31 Грудня 2010 10:21
Боже, спаси Україну ! Це що за заказуха ? ах какой Янек хароший!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus