USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Японію знову сильно потрусило

11 Квітня 2011 13:14
Черговий сильний землетрус трапився 11 квітня в Японії: сила підземних поштовхів у районі острова Хонсю перевищила 7 балів.
Землетрус відчувався і в Токіо. Оголошена загроза цунамі. За деякими даними, хвиля заввишки близько метра вже досягла префектури Ібараки, – пише zaxid.net із посиланням на УНІАН.
Місцеве телебачення відзначає, що збоїв у роботі японських АЕС не зафіксовано. Проте компанія – оператор Токіо Електрик Пауер в екстреному порядку евакуювала персонал з Фукусіма-1.
За іншими даними, на «Фукусімі-1» вийшли з ладу наглядові камери, які дозволяли вести контроль за системою охолоджування першого, другого і третього реакторів.
Тим часом, як повідомляє ІТАР-ТАРС, японська влада в екстреному порядку закрила Токійський міжнародний аеропорт Наріта. Там перевіряють стан злітно-посадочних смуг.
Нагадаємо, перший руйнівний землетрус, що трапився 11 березня 2011 року, магнітудою 9 і цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії та вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС «Фукусіма», що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації.
Згідно з останніми даними, кількість загиблих в результаті землетрусу і наступного за ним цунамі становить 12 тисяч 898 осіб. В основному жертвами стали жителі префектур Фукусіма, Івате і Міягі. Доля 14 тисяч 824 осіб залишається невідомою.
Повністю зруйновано майже 48,6 тисячі будівель, майже 150 тисяч будівель пошкоджено. За попередніми оцінками уряду, економічний збиток, нанесений стихією, може перевищити 25 трильйонів єн, або 308 мільярдів доларів.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus