USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Ідеться про тижні: віцепрем’єрка повідомила, коли Україна може отримати статус кандитата на членство в ЄС

9 Квітня 2022 15:50
Україна вже отримала опитувальник заповнення якого є необхідним кроком на шляху набуття статусу кандидата в Євросоюзі.

Наша держава може набути статусу кандидата на вступ до ЄС вже в червні 2022 року, пише ТСН.

Про це заявила віцепрем'єрка України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

За її словами, набуття членства в ЄС відкриє для України нові фінансові можливості для відновлення та розвитку. Віцепрем'єрка нагадала, що напередодні президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вручила українському Президенту Володимиру Зеленському опитувальник, який потрібно заповнити, аби набути статусу кандидата в ЄС.

«Передаючи опитувальник, високопосадовиця зауважила, що цей процес зазвичай триває роками, але у випадку України йдеться про тижні. Сподіваємося, що у червні цього року на саміті лідерів ЄС Україна набуде статусу кандидата на членство, і цей процес відкриє для нас нові політичні горизонти, але насамперед – фінансові можливості для відновлення та розвитку», – написала вона у Facebook.

А в Twitter вона додала: «Це частина нашого відновлення та перемоги над російським агресором, який хоче переломити демократичний курс України».

Віцепрем'єрка наголосила, що сама Європейська комісія підтверджує: велику частину роботи, яку країни проходять роками, Україна вже зробила.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 9 Квітня 2022 17:26
Віце-прем'єр-міністр? Відколи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus