USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Ігор Гузь пояснив, чому не голосував за «дешевше» розмитнення авто

9 Листопада 2018 16:34
Народний депутат Ігор Гузь в ефірі “5 каналу” пояснив, чому не голосував за законопроект про зміну порядку оподаткування ввезених з-за кордону легкових автомобілів, пише Кордон.

Верховна Рада проголосувала за законопроект, що передбачає зменшення вартості розмитнення в Україні автомобілів на європейській реєстрації. У четвер, 8 листопада, за прийняття в цілому законопроекту номер 8487 проголосували 250 депутатів за мінімально необхідних 226.

Щоправда, “АвтоЄвросила” ухваленим законопроектом незадоволені.

“Я представляю виборчий округ на кордоні з Польщею, тому це питання дуже “болюче” саме для моїх виборців. Але я і ці люди розуміють, що з цим потрібно було щось робити. Чому я не голосував? Бо законодавець заклав таку норму: якщо ти привозиш автомобіль на іноземній реєстрації умовно новий – ти платиш не велику суму. Якщо ж автомобілю 15, 20 років – платити потрібно в три рази більше”, – зазначив парламентар.

За словами Ігоря Гузя, люди не мають грошей завезти новий автомобіль, адже в окрузі, який він представляє таких – 90%. Ухвалення відповідного закону не підтримав.

“Ми думаємо про екологію, але у нас лишився транспорт радянського виробництва, який також забруднює повітря. Тому ось ця норма – вона ключова. Люди, з якими я спілкуюся у них логіка така: якщо у тебе є можливість привезти новий автомобіль, то треба знайшти значно більше грошей, щоб його розмитнити”, – пояснив Ігор Гузь.

“Прикриваючись екологічними питаннями ми “притиснули” 70% людей, які мають старі автомобілі”, – резюмував нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Да Показати IP 10 Листопада 2018 12:30
Правильно каже....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus