USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ігор Гузь – про можливість вступу України до НАТО

11 Червня 2017 09:00
Парламент прийняв декларативне і частково стратегічне рішення про наміри вступу України до НАТО і готовність нашої держави до такого кроку.

Про це повідомив народний депутат, заступник голови Комітету у закордонних справах Ігор Гузь у прямому ефірі програми «Прямим текстом» на телеканалі ZIK, інформує прес-служба нардепа.

До слова, 8 червня, Верховна Рада України підтримала законопроект №6470, що закріплює зовнішньополітичний курс України, у пріоритеті якого - вступ до НАТО. Проголосували за відповідне рішення 276 народних депутатів.

Народний депутат Ігор Гузь акцентував, що аби Україна була членом цього військово-політичного союзу, в державі варто переглянути деякі питання у військовому та економічному напрямку: «Ми можемо вибудувати чудову армію, але треба розуміти, що без економіки не буде ні армії, ні НАТО». Також повідомив, що Польща, Чехія, Словаччина вступила в НАТО ще у 1999 році, Латвія. Литва, Естонія – країни Балтії – у 2004 році, і минулого тижня – Чорногорія, яка стала незалежною в 2006 році.

Нардеп підкреслив, що Україні без вступу до цієї міжнародної міжурядової організації буде нелегко «грати у геополітичній грі»: «Люди розуміють, що нам буде важко далі боротися з Російською Федерацією, нам треба допомога», - пояснив Ігор Гузь і зазначив, що через це зараз велика частка українців виступає за це рішення.

«Російська імперія знищувала українців століттями. У військовому плані ми воюємо з цією країною, але є російське телебачення, книжки, фільми, соціальні мережі, інтернет. Не треба боятися Путіна! Ми хочемо бути разом з усім світом проти Російської імперії. Зараз або ніколи!» - наголосив нардеп.

«Ми визначилися законодавчим органом, що йдемо до вступу в НАТО, але зараз варто визначити конкретний план дій з перспективою і роль України в цій серйозній організації!» - резюмував Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 11 Червня 2017 09:09
Гузь все порішав всі проблеми , а тепер займається натом
Вижва Показати IP 11 Червня 2017 09:31
А як же без Гузя у таких питаннях :)))
Міша Показати IP 11 Червня 2017 11:00
А як же Гуньчик? Невже Гузь все отак кине і переключиться на НАТО?
Псевдопатриот Показати IP 11 Червня 2017 13:38
На уставную деятельность в двух кварталах этого года Национальное агентство по вопросам предотвращения коррупции (НАПК) выплатило четырем партиям 209 миллионов 82 тысячи 725 грн. Сообщает портал АНТИКОР со ссылкой на СМИ. Такая информация содержится на портале использования публичных средств. В частности, «Народный фронт» получил 56,8 миллионов грн, «Блок Петра Порошенко» - 56 миллионов грн, «Самопомич» - 50 миллионов грн, «Радикальная партия Олега Ляшко» - 19,1 миллиона грн, «Батькивщина» - 14,5 миллионов грн. Также в мае впервые деньги из государственного бюджета получил «Оппозиционный блок» - 12,1 миллиона грн. Напомним, в 2015 году Верховная Рада Украины приняла закон, предусматривающий финансирование партий из госбюджета и требующий от партий отчета о поступлении и использовании средств. Сейчас государственное финансирование получают только парламентские партии. Со следующих выборов в Раду деньги от государства будут получать все политические силы, которые пройдут барьер в 2 % от всех голосов избирателей. До конца года из бюджета партиям должны выделить 442 миллиона грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus