USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ігор Палиця пояснив, як українцям обійтись без «тарифів Ахметова»

8 Червня 2018 17:21
Через штучне підвищення тарифів на електроенергію страждає і населення, і бюджет України, з якого не можуть знайти коштів для виплати субсидій. Натомість олігарх Рінат Ахметов, якому належить 95% цієї сфери, отримує надприбутки, торгуючи з окупантами.

Про це голова Волинської обласної ради Ігор Палиця розповів під час засідання бюджетного комітету Верховної Ради на виїзному засіданні у Луцьку.

З його слів, спостерігається дефіцит субсидій з держбюджету для населення, який з часом буде тільки збільшуватись:

«Тарифи ростуть на ТЕС, куди йде вугілля Ахметова з Донецька, Луганська, Росії. Вони не купують волинське або червоноградське вугілля, натомість беруть його і не платять. Натомість ми платимо 2,5 тисяч за тону вугілля з окупованих територій, а в тарифі воно вже дорожче, як в Європі».

Вирішити цю ситуацію, на думку Ігоря Палиці, можна прийнявши постанову, щоб водоканали і теплокомуненерго могли купувати електроенергію не з Енергоринку, а по тарифах Гідроенерго чи атомних станцій.

«Тоді не буде взагалі проблем із субсидіями. Відразу понизяться тарифи на електроенергію і воду для людей. А Ахметов хай продає свою електроенергію підприємствам, чи кому хоче. Чому ми маємо годувати теплові станції, які на 95% належать Ахметову? Ми піднімаємо йому тарифи, а потім думаємо всією державою, де взяти субсидії, щоб взимку не відключати українцям тепло і воду», - резюмує голова Волиньради.

Нагадаємо, капітал олігарха Ріната Ахметова становить 6 мільярдів доларів. За даними рейтингу, за останній рік його статки збільшилися на 1,3 мільярда доларів.

Як повідомлялося, завдяки схемі «Роттердам+» Рінат Ахметов отримуває надприбутки. Згідно з підрахунками експертів, через глобальну махінацію за 2 роки українці переплатили вже більше 25 мільярдів гривень. Два роки діє скандальна формула визначення вартості вугілля "Роттердам+", і вже два роки українці майже вдвічі переплачують олігарху Рінату Ахметову за вироблену з його вугілля електроенергію.

Читати ще: Навіщо Ахметов і Порошенко придумали «Роттердам+». Розслідування

Як заявляв у відеоблозі «Чесна політика народний депутат» Сергій Лещенко, екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк, який у 2016 році запустив схему «Роттердам+», був «слухняним виконавецем волі президента Порошенка» та свого часу працюва у корпорації «Рошен».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 8 Червня 2018 19:02
і куди дивиться антимонопольний комітет ?
Скептик до скептик Показати IP 8 Червня 2018 22:17
Вибирає місце на сраці ахмета,аби поцілувати ...жаліющо голосував за пороха.президент них..не думає про простих людей...сумно
таксист Показати IP 9 Червня 2018 13:15
та презід не вкурсі панять і простить та вибрати ще раз бо більше нікого
ЮА Показати IP 11 Червня 2018 09:31
Палицю в президенти!
Україна-руїна Показати IP 12 Червня 2018 11:00
Cпочатку Нас Просять Прикрутити Тепло, А Потім «Нафтогаз» Роздає Премії На 46 Млн Доларів, – Добродомов. 47 працівників НАК «Нафтогаз України» отримали премії майже на 46 мільйонів доларів. Про це розповів лідер партії «Народний контроль», народний депутат Дмитро Добродомов в ефірі «Вечірнього прайму» та телеканалі 112.ua«Пам’ятаєте, як три місяці тому Росія зреагувала на Стокгольмський арбітраж і перекрила газ? Тоді влада запустила кампанію «прикрути». Тобто попросили скрутити тепло в батареях. Тоді дійсно багато людей це зробили, та держава зекономила кілька мільйонів доларів. А тепер «Нафтогаз» виписує своїм працівникам премію в 46 млн доларів. І так, молодці, що виграли справу, але в них і без того захмарні зарплати. В керівника компанії зарплата не менше 2 млн грн щомісяця. Це просто цинічно щодо простих українців», – заявив депутат. Добродомов додав, що потрібно провести аудит роботи НАК «Нафтогаз України». «Нацбанк та «Нафтогаз України» – це дві корупційні клоаки, в яких за їхню історію жодного разу не проводився аудит. «Народний контроль» виступив з такою ініціативою практично три роки тому, проте і досі нашу пропозицію ігнорують», – констатував він.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus