USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Власники «Рошену» та «Метінвесту» – головні отримувачі вигоди від «Роттердам+», – нардеп

26 Травня 2018 17:36
Тарифи, за якими українці сплачують за спожиту електроенергію, формує національний регулятор НКРЕКП. У ті часи, коли чинна Верховна Рада ще мала потенціал проводити реформи, у співпраці з іноземними консультантами було ухвалено закон, яким члени регулятора призначаються на конкурсі. Але для Банкової сталася «халепа».

Таку думку у відеоблозі «Чесна політика» висловив народний депутат Сергій Лещенко, передає 24 канал.

Чинний голова регулятора та, за словами політика, «слухняний виконавець волі президента Порошенка» Дмитро Вовк, який запустив схему «Роттердам+», не мав достатнього досвіду роботи в енергетиці. Тому конкурсна комісія не допустила його для призначення у новий склад регулятора.

«Президент втратив свого найдовіренішого виконавця, завдяки якому формувалися надприбутки олігарха Ріната Ахметова та його партнера з ініціалами П.О.П. І тут включилася в гру судова карусель. Вовк вирішив повернутися в склад регулятора через суд. Його колишній радник Антон Гудаченко, який також претендував на посаду та був відсіяний, подав вимогу до Адміністративного суду Києва зупинити конкурс як такий», – зазначив Лещенко.

Гудаченко, за заявою якого зупинили конкурс, як і Вовк, були недопущені в новий склад енергорегулятора через відсутність у них необхідного п’ятирічного досвіду роботи в енергосекторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАВІЩО АХМЕТОВ І ПОРОШЕНКО ПРИДУМАЛИ «РОТТЕРДАМ+». РОЗСЛІДУВАННЯ

«Показово, що обидва ображених не приховують, кого вони представляють. Якщо Вовк працював раніше у компанії «Рошен», то Гудаченко – у компанії «Метінвест». А саме власники «Рошену» та "Метінвесту" є головними отримувачами вигоди від «Роттердам+» та іншого схематозу», – наголосив нардеп.

Як повідомив Лещенко, дружина Гудаченка, який заблокував конкурс, Ярослава Помилуйко, працює директором з економіки та фінансових питань державного «Центренерго».

«Це підприємство – одна з «дойних корів» клану президента, там також працює схема «Роттердам+». І «смотрящім» за процесами є заступник голови Наглядової ради «Центренерго» Олександр Візірь – колишній помічник депутата Ігоря Кононенка. Поставлений він туди Фондом держмайна, яким фактично керує ще один помічник Кононенка Володимир Державін», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 26 Травня 2018 17:42
Шош то вже буде? Га, братове?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus