USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Сім’я і здоров’я – понад усе». Ігор Палиця закликає не йти на Великдень до церкви й святкувати вдома

16 Квітня 2020 11:11
Народний депутат від Луцька, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця відзначатиме Великдень у сімейному колі, дотримуючись карантинних вимог, й закликає до цього усіх.

Із таким проханням він звернувся до волинян 14 квітня під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс».

«На превеликий жаль, я не зможу це свято святкувати з батьками у Луцьку. Від початку карантину я з ними не зустрічаюся – боюся. Я спілкуюся з багатьма людьми і в Луцьку, і в Києві. Тому в будь-який момент можу стати носієм коронавірусу. Не хочу наражати на небезпеку своїх батьків, – пояснює депутат. – Я буду зі своєю сім’єю, але без батьків, на жаль».

Разом з тим, Ігор Палиця наголошує, що Великдень – справді велике свято, тому багатьом українцям буде морально складно не піти на службу до церкви, багатьом не вистачатиме повноцінного святкування з родинами та друзями. Проте нинішні обмеження, вважає він, просто необхідні, аби вберегтися від підступної недуги.
Читати ще: «Хочу всіх заспокоїти. Волинь до епідемії, якщо вона, не дай Бог, буде, готова», – Ігор Палиця

Більше того, Ігор Палиця переконаний, що такі випробування, які нині переживає увесь світ, недаремні.

«Десь є в цьому і Боже послання на нашу Землю. Для того, щоб ми одумалися, зупинилися, зрозуміли, що ми робимо. Зрозуміли, чи потрібно нам стільки речей, стільки машин, стільки грошей – залишати, тримати в кишенях. Чи потрібно нам так відноситися до сім’ї, коли робота на першому місці, а сім’я потім, коли буде час. Чи потрібно так забруднювати планету. От зараз ми все це з вами переоцінюємо. Коронавірус змусив нас задуматися над усіма цими речами, переосмислити все», – наголосив він.

«На першому місці – сім’я, друзі, здоров’я. Ніякого накопичення. А якщо є зайві гроші, то краще їх витратити на допомогу медикам, тим, хто потребує», – додав нардеп.

«Хочу до вас звернутися і попросити: не треба на ці свята йти в церкву. Давайте втримаємося. Не треба на ці свята намагатися десь зустрітися з друзями. Давайте все ж таки побережемося, перечекаємо і вже, дай Бог, в травні повернемося до звичного життя», – звернувся до українців політик.

Окрім того, Ігор Палиця висловив думку, що карантин в державі слід продовжити до 10 або навіть 15 травня. По-перше, цього вимагає здоровий глузд і динаміка захворюваності на COVID-19. По-друге, чимало людей повернулися з-за кордону на пасхальні свята, чимало заробітчан поки точно лишатимуться вдома у зв’язку з пандемією. Тому, переконаний нардеп, карантинні заборони вкрай необхідні, аби мінімізувати контакти людей, зокрема й на травневі свята.

Читати ще: Побороти коронавірус: Фонд Ігоря Палиці допоміг лучанам і медзакладам на понад 13 мільйонів гривень

До слова, Ігор Палиця також повідомив, що він щоденно моніторить ситуацію стосовно захворюваності на Волині, а саме те, скільки людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу, ГРВІ, пневмоній.

«На сьогоднішній день по місту Луцьку зменшується кількість пневмоній. І це хороша тенденція. По області трошки в районах є ріст, але також нічого страшного. Я сподіваюся, що ми вчасно ввели карантинні міри, тому все має бути спокійно», – резюмував нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Glover Показати IP 16 Квітня 2020 12:25
І взагалі, навіщо туди ходити, ті казки слухати, без підтвердження!?
123 Показати IP 16 Квітня 2020 12:46
Комендантську годину треба водити від 15.00 в суботу та до 23.00 у вівторок, а не просити і закликати. Кожний чує лише те, що хоче почути.
Отакої Показати IP 16 Квітня 2020 13:28
Яку комендантську годину.В нас що,надзвичайний стан чи воєнний???В нас карантин.
Отакому Показати IP 16 Квітня 2020 14:24
В нас гірше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus