USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Ігри Нескорених: у Луцьку – перше відкрите тренування лучників

28 Серпня 2019 08:44
Головний тренер спортсменів – золота медалістка Ігор Нескорених-2018 Майя Москвич, відзначила, що захід, який відбувся 27 серпня, фактично, є стартом роботи нової спортивної секції.

Інформація про організацію літнього майданчика для стрільби з лука, який знаходиться за адресою: вулиця Привокзальна, 13 (поряд з Інваспортом) з’явилася ще наприкінці квітня. З того часу Майя Москвич з однодумцями зробили дуже багато справ: підшукали місце і підготували його, пристріляли «зброю», вирішили проблему зі щитами для мішеней.
Охочі навчитися давнього бойового мистецтва знайшлися швидко – з деякими учасниками секції, можна було познайомитися на тренуванні (вони, як жартує Майя, ентузіасти лука).

До слова, секція задумувалася, як місце тренування ветеранів війни на сході до нових Ігор Нескорених. Тож бійці АТО Павло Ковальський та Руслан Кашаюк зараз напружено готуються до національного етапу змагання, який буде проходити 14 вересня у Києві. Під керівництвом Майї шанси у них є, адже саме вона – єдина жінка в команді, минулого року у Сіднеї здобула 2 нагороди найвищого ґатунку з цієї дисципліни.
Серед основних проблем секції, на першому місці, звичайно, мала кількість луків – 5. З них 2 – подарунок від австралійської сторони, а 2 – від «Інваспорту». Це дорослий інвентар, тому заняття для дітей поки, на жаль, неможливі (окрім старшокласників). Не менш актуальним є і пошук приміщення для занять взимку. Наразі розглядається можливість пристосування підвалу луцької ЗОШ №19. Однак постала проблема з коштами, необхідними для ремонту. Тож тренерка запрошує усіх, хто готовий допомогти, до співпраці.
Майя Москвич запрошує бажаючих завітати на заняття – є ще, орієнтовно, три місця. Тренувальні дні – вівторок, четвер, субота. А для тих, хто хоче познайомитися з цим благородним видом спорту, чемпіонка готова проводити окремі заняття. Переконує, що нічого складного тут немає. Головне – бажання і практика, адже навчитися стріляти можна і за годину. А от для досягнення серйозних спортивних результатів, може знадобитися і 2-3 роки.

Ветеран АТО Руслан Кашаюк також запрошує усіх приєднуватися до компанії лучників. По-перше, це дієвий спосіб реабілітації воїнів — у цьому переконався на власному досвіді. По-друге, цікаве заняття у середовищі побратимів і спілкування. По-третє, можливість досягнути спортивних результатів — хоч це і не так важливо для колишнього солдата, але все ж стимулює до саморозвитку.
Влучно стріляти з лука непроста справа. Вона вимагає значної концентрації уваги і самоконтролю. Та й хороша фізична форма не завадить. Гості тренування самі в цьому переконалися, адже мали нагоду спробувати себе в ролі лучників. Результати були не дуже, а от синці від ляскання тятиви – добрячі. Висновок зробили одностайний – за видимою легкістю, з якою спортсмени потрапляють у ціль, ховаються природні здібності та постійні тренування.

Фото Олександра Дурманенка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Активіст Показати IP 28 Серпня 2019 09:45
Майї часник вже ліньки садити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus