USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ілон Маск купив значну частку акцій Twitter

5 Квітня 2022 06:37
Ілон Маск придбав акції Twitter, і тепер він – найбільший зовнішній акціонер соцмережі.

Угода викликає деякі питання, адже тиждень тому мільярдер критикував компанію за недотримання принципів демократії, пише 24 канал.

25 березня Маск опублікував твіт, у якому запропонував взяти участь у голосуванні. На питання "чи дотримується Twitter принципів демократії та свободи слова" більшість користувачів відповіли "ні". Тоді з'явилося інше запитання: чи потрібна світові нова соцмережа?

Разом із публікацією опитування Маск в окремому твіті попросив голосувати уважно, адже "наслідки будуть важливими".

У коментарях до опитування користувачі почали масово пропонувати Маску просто купити Twitter, а не створювати ще одну соцмережу з нуля, якій доведеться довго набирати нових користувачів. Він не відповідав на ці пропозиції, однак, судячи з усього, прочитав і добре над ними подумав.

Тепер американський канал CNBC пише про те, що Маск купив цілих 73 486 938 акцій Twitter, що становить 9,2% усіх акцій компанії. За це він віддав 2,89 мільярда доларів, судячи з ціни закриття торгів Twitter у п’ятницю. Це спровокувало різке зростання ціни акцій – вона піднялась аж на 25% і тепер становить 49,40 за штуку.

Якщо цей пакет акцій дає право Маску якось впливати на діяльність компанії, то він цілком може спробувати щось змінити у ній. Не зовсім, щоправда, зрозумію, що саме йому не подобається у Twitter, адже ця соцмережа дає значно більше свободи – у тому числі й свободи слова – ніж Facebook чи Instagram.
Детальніші плани мільярдера поки невідомі. Коментарів на цю тему в його обліковому записі наразі немає.

Тим часом українці з нетерпінням очікують на реакцію глави "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна, відомого своїми епатажними заявами та спробами підколоти Ілона Маска.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus