USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Імпорт овочів і фруктів треба заборонити, – міністр

8 Листопада 2010 09:59
Ввезення в Україну тих овочів і фруктів, які можуть бути в нас вирощені, необхідно заборонити, вважає міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.
«Наше завдання – економічними важелями, адміністративними важелями зупинити імпорт овочів, фруктів тих, які ми виробляємо, крім екзотичних. І, по-друге – почати наш продукт готувати до товарного вигляду, щоб ми не працювали за принципом «уміла приготувати і не вміла подати», – сказав Присяжнюк, інформують «Подробности».
За його словами, в організованих торгових мережах щорічно збільшуються обсяги реалізації імпортних овочів, фруктів і ягід. «Це свідчить про те, що, по-перше, у нас немає логістики, щоб вирощувати достатню кількість овочів і фруктів. Логістика відсутня, і торговельні мережі при відсутності передпродажної підготовки не беруть нашу продукцію», – пояснив міністр.
На думку Присяжнюка, головною проблемою споживання імпортної продукції є звичка. «Виникає ситуація, коли наш споживач звикає до імпортної продукції. Це найголовніша проблема, якої нам важко буде позбутися. Сила звички споживача потужна, вона формується не один рік, і повернути назад – складно», – впевнений Присяжнюк.
При цьому, повідомив він, Україна щорічно виробляє близько 8 мільйонів тонн овочів і фруктів, а споживає близько 6 мільйонів тонн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus