USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні щорічно індексуватимуть пенсії усім пенсіонерам, – Шмигаль

12 Вересня 2021 22:09
Індексація пенсій проводитиметься для всіх категорій пенсіонерів – щорічно 1 березня.

На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, коментуючи підсумки тижня у Фейсбуці.

«Індексація пенсій проводитиметься щорічно 1 березня для всіх категорій пенсіонерів. Цього тижня Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт, який виправив недоліки пенсійної реформи 2017 року, коли військові чи науковці були виключені з механізму індексації. Ми відновили справедливість. Також у законі буде прописана точна дата індексації – 1 березня», – наголосив Шмигаль.

При цьому він відзначив, що завдяки комплексним програмам підтримки пенсіонерів за півтора року середні пенсії зросли майже на 25%. «Паралельно з цим ми також працюємо над запровадженням накопичувальної пенсійної системи, щоб українці нарешті отримували достойні пенсійні виплати», – зауважив глава уряду.

9 вересня Верховна Рада підтримала у першому читанні зміни до деяких законів України стосовно удосконалення пенсійного законодавства.

Документом пропонується: визначити дату щорічної індексації пенсій – 1 березня, здійснювати щорічну індексацію пенсій військовослужбовцям, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів на загальних умовах. Також пропонується призначати достроково пенсії за віком за півтора року до досягнення пенсійного віку особам, трудовий договір з якими розірвано зв’язку зі змінами в організації виробництва та за інших умов, а також призначати достроково пенсії матерям (батькам) дітей, хворих на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність.

Очікується, що документ набере чинності з 1 січня 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 12 Вересня 2021 22:22
тим, хто одержує болт, добавлять ще одну десяту болта
Оксана Показати IP 13 Вересня 2021 09:38
пенсія по втраті годувальника з 1917 року. ні разу не було індексації. тільки порожні обіцянки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus