USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Іноземцям буде легше потрапити до України: що змінилося

1 Вересня 2021 19:52
Іноземцям полегшили в’їзд до України – прикордонники почали застосовувати електронну перевірку COVID-сертифікатів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає УНІАН.

Після сканування QR-коду спеціальна програма визначає документ щодо того, чи справжній він, і показує, чи завершила людина повний цикл вакцинації, чи має він негативний тест на COVID або, можливо, недавно перехворів коронавірусом.

Весь цей процес займає кілька секунд. Раніше прикордонникам доводилося перевіряти документи візуально, що створювало значні черги на паспортному контролі.

Міжнародну систему цифрової COVID-сертифікатів підтримують близько 40 країн світу.

«Ймовірність підробки знижується до нуля. І відповідно громадяни не зможуть обдурити ту країну, яка підключена до цієї системи при перетині кордону», – каже керівниця пресслужби ОКПП «Київ» Світлана Бурда.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни до правил в’їзду іноземців на період пандемії COVID-19. Почали пускати іноземних громадян з підтвердженням не тільки повного курсу вакцинації, а й після першої дози.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus