USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Інтер звинувачує УТ-1, що той не дав йому показувати Олімпіаду

24 Липня 2008 14:41

Компанія «Українська незалежна ТВ-корпорація» (телекомпанія «Інтер») обвинувачує Національну телекомпанію України (НТКУ) у зриві підписання договору на трансляцію Олімпійських ігор в 2008 році. Про це Українським Новинам повідомила прес-служба «Інтера», – інформує 24 липня «Українська правда».  
Переговори про придбання «Інтером» субліцензії на трансляцію Олімпіади почалися ще наприкінці квітня – початку травня, однак підписання договору, заплановане на 3 липня, не відбулося через постійну зміну умов і порушення строків з боку НТКУ.
Зокрема, за два тижні до підписання контракту НТКУ відмовилася надавати групі «Інтер» коди доступу до супутникового сигналу з Пекіна, внаслідок чого субліцензіату необхідно було закупити додаткове технічне обладнання для прийому олімпійського сигналу на суму 275 тисяч гривень.
3 липня в день підписання контракту НТКУ висунула ще одну вимогу із субліцензування, відповідно до якої трансляція закриття Олімпійських ігор на телеканалі «Інтер» дозволялася із затримкою в 1 годину, замість попередньо погодженої й зафіксованої затримки в 15 хвилин.
При висуванні вимог НТКУ посилалася на правила Європейського мовної спілки.
«Під час зустрічі нами було погоджено, що НТКУ надасть 4 липня до 14:00 офіційні листи Європейського Мовної Спілки про заборону транслювати закриття Олімпійських ігор 2008 р. із затримкою в 15 хвилин на телеканалі «Інтер», а також заборону Європейської Мовної Спілки передавати коди доступу до супутникового сигналу для субліцензіату», – цитує прес-служба голови правління «Інтера» Сергія Созановського.
НТКУ так і не надала відповіді.
«У результаті вищевказаних фактів, Національною телекомпанією України було зірвано підписання договору із групою «Інтер», через що НТКУ не одержала 2 875 000 гривень – за право показу , 1 350 000 гривень – покриття технічних видатків і 4 500 000 гривень – за спонсорство», – цитує прес-служба Созановського.
Відповідно до попередньої угоди між НТКУ й групою «Інтер», телеканал «Інтер» одержував можливість транслювати в записі відкриття й закриття Олімпійських ігор із затримкою в 15 хвилин; створити на каналі підсумкову «Олімпійську студію» для оголошення телеглядачам найважливіших подій минулого дня; транслювати вночі одну подію попереднього дня.
Телеканал «Мегаспорт» одержував можливість видавати в ефір до 10 годин трансляцій щодня, у тому числі ті, які НТКУ планувала показувати вночі; показувати щоденні ранкові щоденники Олімпіади з повтором у вечірньому ефірі.
Також група «Інтер» набувала права на новинний доступ для каналів «Інтер», НТН, К1 і «Мегаспорт».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus