USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи підуть діти 1 вересня до школи. Повідомили нові деталі

19 Липня 2020 12:08
Міністерство освіти розглядає три сценарії початку нового навчального року – від звичайної форми навчання до дистанційної. Якщо епідеміологічна ситуація в регіоні не буде задовольняти вимоги МОЗ, то освітні заклади будуть змушені закрити на карантин.

Виконувач обов’язків міністра освіти Сергій Шкарлет під час зустрічі з керівниками закладів освіти розповів, що навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно, повідомляє 24 канал з посиланням на Міносвіти.

«Спільно з МОЗ ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз’яснення», – повідомив Сергій Шкарлет.

Не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі.

Читати ще: «Побоююся режиму дистанційного навчання з 1 вересня», – головна освітянка Луцька

МОН напрацював три сценарії початку навчального року:

– варіант перший – низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі;

– варіант другий – високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечується дистанційно;

– варіант третій (найбільш імовірний) – середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни.

Обирати варіанти будуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з огляду на поточну епідеміологічну ситуацію.

Школи можуть закривати

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі «Свобода слова» пояснив, що якщо епідеміологічна ситуація в регіоні не буде задовольняти вимоги МОЗ, то освітні заклади будуть змушені закрити на карантин.

Закривати школи будуть тільки в районах «червоної зони», тобто там, де високий показник захворюваності на атипову пневмонію.

«Якщо «червона зона» – школа закривається на певний період часу, стабілізуються показники, та школа відкривається», – додав Ляшко.

Водночас тотального і довготривалого закриття шкіл по всій країні не буде. Єдиною умовою для введення карантину в освітніх установах є локальне перевищення епідеміологічного порогу щодо грипу та грипоподібних захворювань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus