USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Інтернет-гіганти об'єдналися для боротьби з тероризмом

6 Грудня 2016 10:19
Гіганти мережі YouTube, Facebook, Twitter та і Microsoft вирішили згуртуватися для того, аби спільно протистояти поширенню через їх інформації з екстремістським змістом.

«На наших споживчих сервісах немає місця контенту, який сприяє просуванню тероризму. Коли нам повідомляють про це, ми швидко вживаємо заходи проти подібного контенту відповідно до політики кожної компанії», – говориться в спільній заяві, оприлюдненій сьогодні, - передає Znaj.ua з поисланням The Wall Street Journal.

Зокрема, у рамках боротьби з терористичним контентом веб-гіганти починають обмін цифровими ідентифікаторами фото- і відеоматеріалів, що мають зв'язок зі спробами терористів завербувати людей. Такий крок дозволить виявляти потенційно пов'язані зі злочинцями записи.

Обмін почнуть з найбільш радикальних і кричущих відео терористів, що дозволить вичистити подібну інформацію з мережі. При цьому персональні дані клієнтів усіх чотирьох ресурсів розголошуватися не будуть.

Уже в наступному році результати роботи матеріалізуються у базу даних подібних «відбитків», що дозволить іншим ресурсам негайно видаляти підозрілі публікації.

Ця ініціатива покликана не тільки захистити мережу від сумнівного небезпечного контенту, а й є превентивним заходом. Не секрет, що ряд урядів уже давно тисне на інтернет-ресурси через засилля екстремістського контенту. А конгрес США взагалі подумує посилити контроль за наповненням соцмереж, аби не допустити радикалізації суспільства та не дати терористам вербувати людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus