USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Інтернет-знайомства стають фатальними. ВІДЕО

24 Грудня 2011 18:23
Так звані інтернет-друзі не лише допомагають «вбити» час, а подекуди обманюють, привласнюють ваші речі, або, у гіршому випадку, відбирають життя.

Про знайомих з Інтернету дедалі частіше пишуть на шпальтах кримінальної хроніки, - інформує НТН.

Ще вранці студенти Одеського медунівеситету звернулися до міліції з проханням знайти зниклого друга. А вже надвечір мертвого хлопця побачили в салоні власної машини. Його зарізала п'ятнадцятирічна знайома з Інтернету.

«Об одинадцятій вечора до мене прийшла Олена - вся в сльозах. У неї була істерика, вона кричала: Я його вбила! Попросила у мене джинси, - її були в крові. Коли вона їх знімала, витягала з кишені його мобільний, гроші та кредитні картки», - розповіла подруга затриманої.

Психологи кажуть: такі історії - нині не дивина. Соціальні мережі що день - то більше входять у повсякденне життя українців. Та не слід забувати - зручний і надійний засіб комунікації має й темний бік.

«Соціальними мережами часто користуються шахраї. Іноді - і маніяки. Вірною ознакою того, що з вами спілкується зловмисник, є його нав'язливість. Якщо вам нав'язуються, - знайте, це якийсь прагматичний інтерес», - зауважив психолог Юрій Ірхін.

Про це золоте правило, певно, забув успішний київський дизайнер. Двадцятирічний парубок повірив на слово новим знайомим із соціальної мережі. І гадки не мав, що двох нероб із Луганська приведуть до столиці не бізнес-інтереси, а знімок в Інтернеті. На ньому дизайнер гордо позує біля новенького «Лексуса».

«Цей «Лексус» і став мотивом для скоєння злочину. Представилися бізнесменами у сфері нерухомості і запропонували потенційній жертві очолити один з філіалів вигаданого підприємства, яке вони збираються відкрити в Києві», - розповіла помічник керівника Подільського райуправління міліції у Києві Юлія Шевчук.

Зі слів міліції, захмелілий від передчуття фінансового успіху парубок пристав на всі умови шахраїв. А вже під час другої зустрічі вони заманили його до лісу, відібрали машину, а самого задушили й закопали.

«Потрібно пам'ятати про те, що безкоштовний сир - тільки в мишоловці. Особливо небезпечно, коли вам пропонують щось необґрунтовано вигідне», - наголосив психолог.

Киянка Іра часто спілкується з друзями в одній із соціальних мереж. На віртуальну зустріч з нею там щодня чекають чотири сотні людей. Та з усіма ними дівчина знайомилася поза Інтернетом.

«Що стосується незнайомих людей, – такого я не практикую. Не розуміючи, хто знаходиться по той бік екрану, додавати в друзі і підтримувати спілкування - ні. У моєї знайомої був випадок. Вона познайомилася з хлопцем в одній із соцмереж. Той її обдурив, забрав гроші. Тому треба бути обережними», - висловила свою думку Ірина.

Дівчина зізнається: ніколи не забуває й того, в яку халепу можуть ускочити в Інтернеті саме гарненькі дівчата. Коли ж ви таки вирішили ризикнути й зустрітися із новим віртуальним знайомим, пам'ятайте: ваша безпека тільки у ваших руках.

«Йдучи на зустріч з таким ініціатором знайомства, потрібно вибирати місце якомога більш публічне. Наприклад, в якомусь ресторані, в кафе, в центрі площі, де є багато людей. Потрібно попередити кого-небудь, де ви знаходитесь, ідентифікувати хоча б дзвінком з мобільного телефону», - наголосив Юрій Ірхін.

А ще ліпше, радять правоохоронці, приходити на зустріч у товаристві. І не забувати, що такі прості правила можуть зберегти вам життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus