USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Інвестори йшли б в Україну, якби не хабарі, – діаспора

29 Березня 2011 15:17
Генеральний секретар Світового конгресу українців (Австралія) Стефан Романів заявляє, що австралійське інвестори готові йти в Україну, якщо тут будуть прозорі правила гри на ринку.

Про це він повідомив 29 березня під час прес-конференції у Львові, відповідаючи на запитання про те, якими є перепони для австралійських інвесторів, щоб інвестувати в Україну, - інформує Захід.нет .

«Перепони практичні – відсутність нормальних законів», – сказав Стефан Романів.

Він наголосив, що коли інвестор, наприклад, приїжджає, вкладає тисячі доларів в Україні і ще має платити хабар, то це змушує австралійський бізнес ставитись скептично до України.

Стефан Романів навів приклад, коли познайомившись з делегацією бізнесменів з України, бізнесмени з Австралії зацікавились відкриттям своєї справи в Україні, але попросили знайти їм для цього земельну ділянку.

«Я приїхав, а мені сказали, що такої землі немає. Наступного дня зателефонували, що є земля, але треба зробити один внесок… Натомість інвестори сказали, що не зацікавлені, аби їх так шантажували… Якщо люди мають зацікавлення, вони також хочуть гарантій, хочуть, щоб були правила гри. Всі розуміють, що бізнес – це ризик. Поки не буде правил гри, інвестори будуть скептично ставитися до інвестицій в Україну», – розповів Стефан Романів.

Він додав: «Є кодекси, закони, правила гри. Цього треба дотримуватися. Доки буде ламання законів і кодексів, – будуть скептично ставитися. Але в Україні є величезний потенціал для бізнесу».

Як інформував ZAXID.NET , Стефан Романів заявляє , що «творити альтернативу в Україні конче потрібно. Її можуть робити молоді люди, які виросли в новій державі».

«Ми бачимо з боку все що діється в Україні може хотіли б побачити все трохи по-іншому», – сказав Стефан Романів 29 березня у Львові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus