USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Інвестиції в профтехосвіту Волині: надійшли кошти з ЄС та Німеччини

22 Січня 2018 18:36
Закладам профтехосвіти області торік вдалося залучити міжнародні інвестиції в рамках проектної діяльності. Донорські кошти витратили на покращення матеріальної бази навчальних закладів та на облаштування майстерень.

Під час оперативної наради в ОДА 22 січня начальник управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна інформувала, що торік профтехосвіта області була учасником семи міжнародних проектів.

«У рамках міжнародного проекту ЄС щодо покращення системи підготовки кадрів ми отримали нову техніку та обладнання для Колківського вищого професійного училища на суму 2,6 мільйона гривень. За ці гроші вдалося закупити трактор, картоплекопачку, сівалку, культиватор, оприскувач тощо. У Ковельський центр профтехосвіти надійшло 1,6 мільйона гривень на оснащення майстерні з професії слюсар з ремонту автомобілів.

У Камінь-Каширське вище професійне училище за 1,5 мільйонна гривень оснастили майстерню для професії електрогазозварювальник. Більше, як на 200 тисяч гривень профтехзаклади отримали 7 пилососів для столярних майстерень, два гідравлічні преси», - розповіла Плахотна.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЦЬОГО РОКУ ТРИ ПТУ НА ВОЛИНІ МОЖУТЬ ЗАКРИТИ

Зі слів посадовця, роботодавці, які були присутні на відкритті центрів, зауважили, що закупили сучасну техніку, яку вони не бачили і в магазинах.

Попри успіхи із закупівлею нового обладнання, не змогли придбати деревообробне обладнання через безуспішну тендерну процедуру.

«Окрім коштів із ЄС ми взяли участь у німецько-українському проекті. Так, Луцьке вище професійне училище та Ковельський центр отримали по 10 одиниць сучасної комп’ютерної техніки з ліцензійним програмним забезпеченням (ноутбуки, проектори) на 20 тисяч євро. У майстерні Ковельського центру профтехосвіти вcтановили електрогазозварювальне обладнання на 10 тисяч євро.

Також 40 осіб їздили в естонські навчальні заклади, 15 педагогічних працівників побували у Німеччині, 440 викладачів взяли участь у заходах в рамках проект від ЄС, що дозволило педагогам змінити своє ставлення до робити і тепер вони розуміють що потрібно змінюватися на краще», - каже Людмила Плахотна.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що профтехосвіта в Україні відстає на 20-30 років. Як результат – провідні підприємства країни створюють свої навчальні центри підготовки фахівців. Варто відзначити й те, що через відсутність розвитку профтехосвіти та низьку якість освіти серед молоді фіксують значне збільшення міграції як у межах держави, так і за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЗА ПРАВДУ ЗВІЛЬНЕНИЙ Показати IP 22 Січня 2018 19:47
Відзначимо, що очільник управління ОіН цілком абстрагувалась від проблем регіону по підготовці учнів робітничих професій і відмовляється їх вирішувати. Зокрема, вона насміхається з серйозної проблеми крадіжок державних коштів , коштів ЄС , матеріалів , обладнання , аксесуарів призначених на навчальні цілі . Так може робити кхеровнік-реформатор який в долі , своя в К* ЗеКа - від чого страждає ошукана молодь не лише бюджет м. Луцька , Волині, а всієї України. Пані плахотна ганьбиться своєю убогою профпридатністю перед світовою громадкістю ... Конституція , законність дій не Люда наплювательськи також ставиться до проблем з виплатою зарплат бюджетникам, встигла стати ворогом для своїх підлеглих, та ЗА ПРАВДУ ЗВІЛЬНЕНИХ ошуканих працівників. Обурені зокрема у ЛВПУ не раз влаштовували протести проти несправедливості, обману , свавілля . Звернення здебільшого ігнорувались, прохання людей нехтувались , або надавались завідомо брехливі відповіді ...
прислів*я мораль Показати IP 23 Січня 2018 07:56
Риба портиться з голови . Порчані голови дуже погано пахнуть .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus