USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Іран привів у готовність ракетні війська, – ЗМІ

6 Січня 2020 15:20
Сполучені Штати Америки помітили підвищену бойову готовність іранських ракетних сил на території всієї країни. Про це пише УП з посиланням на агентство Reuters, яке в свою чергу посилається на офіційного представника США.

При цьому анонімне джерело повідомило, що поки невідомо, носить оборонний характер більш високий рівень готовності чи ні.

Чиновник не надав додаткової інформації. Також він не сказав, цілилися іранські ракети на конкретні об'єкти.

"Вони очевидно перебувають у стані підвищеної готовності. Зараз неможливо визначити: вони знаходяться в стані оборони або готуються до нападу. Але ми уважно за цим слідкуємо ", – заявив представник Штатів.

В ніч на 3 січня американські війська завдали авіаудар по аеропорту Багдада, в результаті якого загинув командувач спецпідрозділом "Кудс" Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Ірану Касем Сулеймані. Ця атака стала відповіддю на напад підтримуваних Іраном шиїтських збройних угруповань на посольство США в Іраку.

Ще дві ракети вдарили по авіабазі США за 80 км від Багдада. Своєю чергою, американський президент Дональд Трамп пригрозив завдати удару по 52 цілях в Ірані, якщо США піддадуться атаці з боку Тегерана.

Верховний лідер Ірану аятолла Хаменеї пообіцяв помститися Сполученим Штатам Америки за вбивство Сулеймані. У свою чергу президент США Дональд Трамп натякнув владі Ірану можливість проведення переговорів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus