USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Іран забрав частину американської бронетехніки з Афганістану, – ЗМІ

3 Вересня 2021 13:50
Частина військової техніки США, яка раніше була надана афганським силам безпеки, була передана владі Ірану.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на The Times.

У соцмережах з'явилося відео з колоною техніки, до складу якої увійшли автомобілі Humvees і MRAP - легкі броньовані машини з посиленим захистом від мін.

Читати ще: «Принизливе завершення американської ери». Як США здали Афганістан талібам. Аналіз західних ЗМІ

Канал у соціальних мережах, який першим показав відео і спеціалізується на іранських військових справах, повідомив, що іранці також заволоділи американськими танками.

Канал не зміг підтвердити подробиці, і точно невідомо, як Іран отримав техніку. Надходили повідомлення про те, що афганські солдати втікають через кордон до Ірану, щоб не здаватися талібам. Аналітики припускають, що іранці просто забрали у них військову техніку.
Раніше повідомлялося, що військові США, перед тим як остаточно покинути аеропорт Кабула, вивели з ладу велику кількість техніки, яку неможливо було забрати з собою. У Пентагоні стверджували, що цією технікою більше ніхто не зможе користуватися.

Читати ще: ЗМІ розповіли про таємну евакуаційну операцію США в Афганістані

Своєю чергою, син експрезидента США Дональд Трамп-молодший стверджував, що США залишили в Афганістані озброєння і військове обладнання на $85 млрд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus