USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Ірина Констанкевич: Наше завдання – наполягати на пенсійній реформі

30 Квітня 2017 23:15
Народний депутат України від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ірина Констанкевич вважає, що уряд не готовий до проведення пенсійної реформи в країні, попри те, що такі зміни на часі і їх вимагає Міжнародний валютний фонд.

Про це нардеп повідомила в ефірі програми «Ми вас обирали» на каналі «Нова Волинь», інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Зокрема, в Україні існує величезна проблема із пенсійним забезпеченням. Люди пенсійного віку отримують від держави мізерні виплати. На їхній розмір не впливає навіть те, що людина має великий стаж роботи. З цього приводу Ірина Констанкевич неодноразово зверталася до Міністерства соціальної політики.

Крім того, на прийомах громадян до народного депутата повсякчас за допомогою звертаються люди, які мають, так звані, чорнобильські пенсії і яким обіцяли провести їх перерахунок. Проте досі цього не сталося.

«Проблема із пенсіями – одна з найгостріших в нашому суспільстві. 8 мільйонів громадян отримують мізерні виплати пенсій. Не дивлячись на те, що відбувається їх індексація, вони зростають лишень на 10 % і говорити, що це є ті пенсії, які можуть забезпечити навіть елементарне виживання – нечесно. На ті пенсії, які мають громадяни України, від 1200 до 1800, на жаль, не можливо прожити», – говорить Ірина Констанкевич.

Нардеп повідомила, що провести пенсійну реформу в Україні вимагає не тільки суспільство, а й міжнародні організації, зокрема Міжнародний валютний фонд, який кредитує нашу державу. З приводу пенсійної реформи Ірина Констанкевич вела розмову з Міністром соціальної політики Андрієм Ревою.

«Міністр наголошує на тому, що має лишитися солідарна система, тобто та, яка існує зараз, і про накопичувальну поки мова не йде. Але ми розуміємо і світовий досвід показує, що солідарна система не спроможна в нинішніх економічних умовах вирішити пенсійне питання. 150 мільярдів – це та чорна діра в бюджеті Пенсійного фонду, яку потрібно закрити», – зауважила Ірина Мирославівна.

Нардеп також зазначила, що шляхів вирішення проблеми із пенсійним забезпеченням українських громадян під час розмови з міністром, так і не почула.

«Міжнародний валютний фонд вимагає, щоб ми негайно провели пенсійну реформу. А уряд виявляється не готовий до її проведення», – додала Ірина Констанкевич.

«Тому наше завдання – і депутатів і активного громадянського суспільства наполягати на тому, що б все ж таки інформація щодо реформи, яка має відбутися, була озвучена, було чітко окреслено, як саме вона триватиме, які етапи, які цільові аудиторії будуть нею охоплені, що і коли в підсумку ми маємо отримати», – підкреслила Ірина Констанкевич.

На думку нардепа, питання пенсійного реформування повинне бути підняте урядом вже у травні-червні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Депутату Показати IP 1 Травня 2017 00:13
Уряд вже розробив Пенсійну реформу. Тому треба вичитувати пропозиції уряду. Бо напевне там не все ідеально і треба вносити реальні пропозиції та зміни
Пенсійна реформа Показати IP 1 Травня 2017 13:54
Це як в плані полегшеня чи в плані реформи чи змін.Недалеко назад була реформа 2012.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus