USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ірина Констанкевич пропонує включити новостворені ОТГ до держбюджету

15 Жовтня 2017 09:00
Громади, які створяться 29 жовтня, не включені у державний бюджет на 2018 рік.

Про це під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» розповіла народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Нардеп наголосила, що адміністративно-територіальна реформа необхідна та важлива для України, проте її втілення не завжди йде правильним шляхом.

«Мета децентралізації – передати повноваження на місця, аби громади самі розпоряджались своїми коштами. Натомість уряд забирає на користь держави у успішних громад 50 % від перевиконання їхнього бюджету, а з наступного року у Кабміні хочуть збільшити цю цифру до 80 %.

Це дуже прикрий факт. На Волині успішними вважаються бюджети Луцька, ОТГ Луцького (Княгининівська, Заборольська ОТГ,авт.), Володимир-Волинського (Зимнівська ОТГ, – авт.) районів та Поромівської ОТГ.

Але замість того, щоб кошти залишались на місцях, вони знову «йдуть» у Київ, а звідти розподіляються у вигляді дотацій та субсидій», – зауважила Ірина Констанкевич.

Також Ірина Мирославівна зазначила, що на Волині наприкінці жовтня пройдуть вибори у 19 нових громадах, проте до держбюджету 2018 року ці громади ще не включені.

«Вибори відбудуться, будуть створені ОТГ і далі їм мали б з наступного року надійти кошти із держбюджету у розмірі кількох мільйонів, але поки ці гроші не передбачені. Наступного тижня разом із помічниками готуватиму пропозиції до бюджету 2018 року, аби їх включили до головного фінансового документу країни», – розповіла парламентар.

Окрім цього, Ірина Констанкевич відповіла на запитання глядачки щодо майбутнього Цуманської об’єднаної громади.

«Цуманська об’єднана громада має усі шанси бути економічно стабільною та успішною. Сьогодні важливо обрати правильного голову, який буде вести громаду вперед. На мою думку, такою людиною є діючий Цуманський селищний голова Анатолій Дорошук. Він має досвід і гарні напрацювання. Виборцям потрібно дивитись не на голослівні лозунги, а на реальну роботу і надбання кандидатів», – додала Ірина Мирославівна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
фінансист Показати IP 15 Жовтня 2017 12:47
пані Ірина Вас неправильно інформують, одна з "набідніших" громад - Зимненська, Поворська ОТГ взагалі без грошей, Заборольській на слідуючий бюджетний рік додатково дають біля 3 млн грн ( дод дотація ), впевнений усі нромади, де відбудуться вибори 29 жовтня будуть включені в бюджет, минулого року вибори відбувались значно пізніше, ( 11 грудня ) але усі громади мали бюджет, все просто це перше читання....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus