USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ірина Вахович: «Щоб залучити інвестора, треба знайти точки дотику і дійти до результату»

25 Травня 2018 18:37
Формування стратегії розвитку області на наступні два роки, шляхи залучення інвестора в регіон, можливості наповнення бюджету Волині обговорювали учасники телепередачі «Відкрита влада: область» на ТРК «Аверс». Гостем студії стала депутат обласної ради від партії УКРОП, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Ірина Вахович.

За словами депутата, програма стратегічного розвитку Волині – досить важливий документ, над підготовкою якого повинні працювати усі гілки влади регіону, а також науковці, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Потрібно акумулювати усі можливості, щоб сформувати насправді дієвий документ. Для цього мають об’єднати зусилля виконавча і представницька влада області та науковці, які життя присвячують для побудови стратегії розвитку, знають методику її формування, – зазначила під час ефіру Ірина Вахович. – У тій програмі, що зараз пропонується для розгляду депутатського корпусу, немає інвестиційної карти

Волині, яка б відображала проблеми розвитку кожного району і, відповідно, давала б спрямування для підготовки проектів. Потрібно системне, комплексне бачення для формування програми з чітко визначеними шляхами розвитку».

Голова бюджетної комісії обласної ради стверджує: потрібно шукати можливості для залучення іноземних інвесторів на Волинь, щоб наповнювати бюджет регіону. Це дасть змогу підтримувати об’єкти соціальної сфери області, фінансувати ремонт доріг, підтримувати медичні заклади тощо.

«Я людина, яка шукає можливості, тому переконана: якщо є перспективи залучити інвестора, то треба спробувати знайти точки дотику, стерти проблеми і дійти до результату. Потрібно вести діалог, - переконана Ірина Вахович. - Це, зокрема, стосується інвестування комунального підприємства обласної ради «Волиньприродоресурс», що має ліцензію на видобуток бурштину. Питання стоїть не в конкретному інвесторі, якому не довіряє відповідне управління облдержадміністрації, а в тому, що зробили, аби знайти іншого інвестора? Усі податки від діяльності комунального підприємства підуть у бюджет області, а коли цим займеться приватне підприємство – зовсім інша справа. Давайте розпочнемо співпрацю виконавчої та представницької гілок влади з узгодження питання діяльності «Волиньприродоресурсу».

Депутатський корпус, зокрема, члени бюджетної комісії, повинні чітко бачити, на думку депутатки, які проекти пропонуються для залучення іноземних інвестицій.

«Якщо планується забезпечити співфінансування із обласного бюджету, то бюджетна комісія має чітко розуміти, який передбачається результат із впровадження кожного проекту, яка вигода для Волині? Це головне, - зазначила під час телеефіру Ірина Вахович. – Проекти реалізовуються до трьох років і можемо запланувати на них кошти. Якщо говоримо про каналізування Шацька, то безумовно ми повинні підтримати таку ініціативу. Але хочеться бачити весь перелік проектів і розуміти їхню роль та на яку частину громади вони матимуть вплив. Якщо частка незначна, то треба зважати на цей момент при вирішенні питання співфінансування. У мене є питання до проектів, які мають містечковий характер, і не здійснюватимуть значних зрушень у розвитку регіону».

Учасники телепередачі висловилися за першочергову підтримку проектів для залучення іноземних інвестицій, зорієнтованих на розбудову економіки регіону: будівництво доріг, створення робочих місць тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus