USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Іскри на полі та серія пенальті: хто серед луцьких школярів став переможцем футзального турніру. Фото

2 Лютого 2024 17:15
Протягом тижня в обласному центрі Волині тривав турнір з футзалу на призи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» серед учнів третіх-четвертих класів шкіл Луцької міської громади. У важкому фіналі перемогу здобула команда ліцею №22.

Співорганізаторами турніру стали департамент освіти Луцької міської ради та Федерація футболу міста Луцька. Приймав фінал турніру зал ОДЮСШ.

У матчі за третє місце між собою зійшлися ліцей №5 та ліцей №21. Останні святкували впевнену перемогу 2:0, виборовши бронзові нагороди.
Справжня драма розгорнулася у фіналі турніру, де за золоті медалі змагалися команди ліцею №22 та ліцею №27. Саме футзалісти ліцею №27 володіли перевагою протягом основного часу, створивши більшу кількість моментів. До слова, впродовж гри воротарі обох команд зазнавали ушкоджень в зіткненнях.

Читати ще: Жахлива травма футзалістки, вилучення і 10 голів: «Ладомир» із Володимира стартував у фінальному етапі жіночої ліги
Зрештою жодна команда забити не зуміла, тож долю першого місця визначали у серії пенальті. В ударах з точки влучнішими виявилися футзалісти ліцею №22 (3:2), виборовши золото, а ліцей №27 змушений був вдовольнитися срібними медалями.
Щодо індивідуальних нагород, то кращим воротарем турніру визнали Олександра Прохоренка (ліцей №22), кращим захисником – Гордія Березюка (ліцей №21), кращим бомбардиром став Юрій Остромецький (ліцей №27), а кращим гравцем турніру – Матвій Степанчук (ліцей №22).
Як зазначила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, вже традиційно Фонд спільно з департаментом освіти проводить змагання з футзалу серед школярів Луцької громади.

«Бачимо великий ажіотаж та потребу в цьому турнірі, адже вісімнадцять ліцеїв нашої громади взяли участь в ньому. Війна породила дуже багато викликів. Сьогодні вона впливає на емоційний та психологічний стан населення, зокрема і дітей. Дуже важливо проводити такі змагання, адже під час матчів діти отримують позитивні емоції, не зважаючи на те, чи вони перемогли. Вони забувають про усі негаразди та сконцентровані на грі. Ми бажаємо, щоб кожна дитина, яка бере участь у будь-яких змаганнях, зберегла відчуття перемоги та мала бажання завжди перемагати», – побажала Катерина Шкльода.
Тренерами юних футзалістів ліцею №22, які приміряли золоті медалі, є Вадим Демчук та Олександр Мамотюк. Вадим Демчук відзначив важливість таких турнірів для дітей.

«Тренування – це один вид діяльності. А коли дитина на змаганнях, у неї включається характер, проявляється сила волі. Тут діти демонструють свої фізичні якості, борються зі страхами. Для дітей кожна спортивна подія – це свого роду свято, адже вони відволікаються від повсякденного життя та можуть себе проявити і відстояти честь школи», – зауважив Вадим Демчук.
Він не приховував, що фінал для його команди був важким: «Дуже складний фінальний матч. Кожен вчитель чи тренер, будуючи стратегію команди, відштовхується від тих дітей, які мають задатки. Ми зробили акцент на фізиці: поборотися і не пропустити. Важливо було правильно підібрати дітей, які битимуть пенальті. Діти самі відчувають, хто з них впевненіший, адже дехто добре грає, але не може впоратися з емоціями. Але у нас все вдалося».
Переможці турніру отримали від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» не лише кубки та медалі, але й футбольні м’ячі, які допоможуть юним футзалістам ставати ще кращими.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus