USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ісламська держава оголосила ХАМАСу війну

5 Січня 2018 11:39
Представники терористичної організації "Ісламська держава" на Сінайському півострові у Єгипті зіштовхнулися у суперечці із палестинською ісламістською групою ХАМАС і закликали атакувати її. У ІДІЛ виклали відеозапис страти одного із терористів, которого вважають колабораціоністом.

Про це повідомляє The Washington Post, передає ТСН.

"Ніколи не здавайтеся. Використовуйте вибухові речовини, пістолети та клейкі бомби. Бомбардуйте їхні суди та місця безпеки, бо це стовпи тиранії, які підтримують свій трон", - звертається один із терористів ІДІЛ у відеозаписі.

На відео також звинувачують ХАМАС у тому, що їхні представники не змогли протистояти визнанню Сполученими Штатами Єрусалиму столицею Ізраїлю. Також йдеться про те, що ісламістські бойові групи ІДІЛ у Ґазі придушені. Це і послугувало причиною оголошення війни.

Зазначається, що вже більше року між двома ісламістськими групами точиться конфронтація. ХАМАС посилили безпеку на кордоні із Сінайським півостровом, намагаючись досягти кращих стосунків із Єгиптом. Також у секторі Ґаза придушуються прояви підтримки "Ісламської держави".

Нагадаємо, авіація Ізраїлю атакувала об’єкт бойовиків ХАМАС у південній частині сектору Ґази. Про це повідомила прес-служба військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus