USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Іспанію сколихнули багатотисячні протести, десятки людей постраждали

17 Лютого 2021 11:58
В Іспанії тисячі людей вийшли на акції протесту проти затримання репера Пабло Аселя.

Про це інформує DW, пише УНІАН.

Як повідомляється, зіткнення з поліцією відбулися в Барселоні, Валенсії, Пальмі-де-Мальорці, Жироні і деяких інших містах.

Близько 2000 людей зібралися в центрі столиці Каталонії, вони будували барикади, закидали поліцейських камінням, пляшками і петардами, підпалювали сміттєві контейнери. Протестувальники скандували: «Свободу Пабло Аселю» і «Смерть іспанському режиму». Кілька магазинів і приміщення одного банку були розгромлені.

За даними РИА Новости, в результаті заворушень близько 30 осіб постраждали, вісім з яких госпіталізовані.

Відомо, що іспанський суд засудив Пабло Аселя до дев’яти місяців позбавлення волі за образу королівського дому і вихваляння тероризму в пісні про колишнього короля Іспанії Хуана Карлоса I та записах в Twitter.

Влада заявила про намір переглянути законодавство, щоб у справах, подібних справі Аселя, де не вчинялося протиправних діянь із застосуванням насильства, не можна було виносити вироки з реальним терміном ув’язнення. Однак вирок Аселю формально вже не може бути переглянутий.

Репер повинен був добровільно з’явитися у в’язницю 12 лютого, але відмовився зробити це.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus