USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Про історію Волині - біля гармат і танків

3 Лютого 2014 19:00
Сторінки славетної історії Волині ожили під час історичної години, яку організували історики й краєзнавці нашого краю для студентів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою з нагоди звільнення Луцька від німецько-фашистських загарбників. Захід відбувся сьогодні, 3 лютого, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.

У стінах музею була підготовлена відповідна експозиція з фотографій та документів. Під час зустрічі волинських ліцеїстів ознайомили з нещодавно опублікованию книгою «Воєнна історія Волині. Том 1. Давня доба – кінець XVIII століття».

До студентів звернувся директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Ігор Пасюк.

«Історію треба досліджувати, бо вона йде тими самими стежками, а, отже, вчить нас, як не повторювати помилок з минулого. Таких книг небагато у наших бібліотеках. Дякую за підтримку Ігорю Палиці, адже вона з’явилася заме за сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», - розповів директор музею.

Наукову цінність книги, яка складається з 16 нарисів, відзначив кандидат історичних наук Вадим Кудь. «Тут усе зібрано по крупинках з матеріалів, які зберігалися в літописах, архівах. Її зміст відзначаю на високому науковому рівні», - сказав Вадим Кудь.
По завершенню історичної години представники благодійного фонду подарували усім присутнім по примірнику книги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Семен Показати IP 4 Лютого 2014 09:31
Хоть выспались курсанты. Это немного лутше, нежели на плацу ножку тянуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus