USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Історії мужніх та сильних: у Луцьку відзначили Всесвітній день біженців

20 Червня 2023 14:34
З нагоди Всесвітнього дня біженців на площі Героїв Майдану відбулися заходи, що їх організував Благодійний фонд «Рокада». Дійство влаштували, щоб привернути увагу громадян до постраждалого населення, яке змушене покидати домівки через війни та конфлікти.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

На площі виставили інсталяції з 15 історій біженців та внутрішньо переміщених осіб, які приїхали до Луцької громади з початком повномасштабного вторгнення росії. Це історії про мужніх, сильних та стійких людей, які не побоялися розпочати життя спочатку.

Участь у заході взяла заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона зазначила, що сторінки історії України ще з 2014 року отримали забарвлення крові, біди, сліз, суму та жалю. І перелік цих відчуттів можна продовжувати, адже їх відчувають усі без винятку українці, хай де вони живуть.
«Однак розуміємо, що найважче тим, хто змушений був покинути все те, заради чого жив та чим жив, усе те, для чого намагався жити. І, мабуть, змогли, якщо вдалося забрати найрідніших та покинути небезпечні території. А є люди, які цього не змогли зробити й не отримали статусів біженця чи внутрішньо переміщеної особи. Так триває уже довго, і ми не знаємо, скільки ще триватиме.

Усім нам потрібно запастися терпцем та бути толерантними одне до одного, адже відчуття, які переживає мешканець Луцька і ті відчуття, які переживає мешканець Харкова чи Херсона, – абсолютно різні. Але кожен з нас переживає за те, що відчуває неспокій та невпевненість», – наголосила вона.
Зі слів заступниці міського голови, багато дітей сьогодні перебуває за кордоном. Вони були змушені покинути батьків та свої домівки.

«Роз’єднано сім’ї. І ми не знаємо, яка буде подальша їхня доля, але віримо, що нашу країну та всіх її громадян незабаром чекає світле майбутнє. Віримо та сподіваємося на наші Збройні сили, які зможуть відстояти, захистити, відвоювати та зберегти нашу країну. Ось ця віра нехай не згасає в наших серцях. Дай, Боже, усім нам мужності, та нехай якомога швидше збудеться наша одна на всіх мрія – перемога», – зауважила Ірина Чебелюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вільховська Т Показати IP 20 Червня 2023 15:16
Бідні людоньки повтікали, когоссь окупанти замурдували, як то важко покинути все. Але парадокс батюшки від упц мп зі своїми посіпаками зостали и тепер оркам прислуговують , помагають та виславляють їх, якби нічого і несталося , край страждає а воно кирилу співає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus