USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк отримав гуманітарну допомогу з Румунії

13 Квітня 2022 14:46
У рамках транскордонного співробітництва України та Румунії, а також взаємодії благодійних фондів «Турбота PRO» та Round Table 20 Botosani вдалося зібрати та привезти в Луцьк понад 20 тонн гуманітарної допомоги. У вантажівці – продукти харчування тривалого зберігання, намети та спальні мішки, медикаменти, одяг, засоби гігієни, дитяче харчування, постільна білизна та багато іншого.

Про це розповів представник волонтерського центру «Динамо» Олександр Кулаков, повідомляють у Луцькій міській раді.

Разом з ним до прикордонного румунського міста Ботошані їздив координатор Луцького центрального пункту допомоги Володимир Захожий. Він каже, що міжнародна співпраця на сьогодні є дуже важливою, адже ресурси наших людей не безмежні.
«Ми завжди раді міжнародній допомозі. Вона має бути не разовою, треба налагодити постійну роботу. Зараз у нас чудова співпраця з Польщею, Німеччиною, Литвою, останнім часом підключилися Франція та Румунія», – розповів Володимир Захожий.

Луцький міський голова Ігор Поліщук відвідав волонтерський центр «Динамо» та ознайомився з роботою Благодійного фонду «Турбота PRO», який активно працює з першого дня війни.
«Сьогодні тисячі лучан включились у волонтерський рух, допомагають армії та містам, які сьогодні, на жаль, перебувають під обстрілами чи в окупації, і тим, де є гуманітарна катастрофа. Також допомагають переселенцям, які приїхали до нашого міста. Я хочу висловити вдячність усім жителям нашої громади, усім волонтерам та усім, хто працює над тим, щоб наблизити нашу перемогу. Ну й, звичайно, дякую усім, хто надає цю допомогу: нашим міжнародним партнерам, лучанам, благодійникам, юридичним особам. Ми сьогодні єдині як ніколи в прагненні здобути перемогу та допомогти одне одному», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus