USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Історики відібрали волинське походження у польського короля

3 Грудня 2008 18:01
Історики з’ясували, що польський король Казимир Великий народився не на Волині, як вважали раніше. Про це 3 грудня під час прес-конференції розповів мер Ковеля Сергій Кошарук, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пана Кошарука, у Ковелі створена робоча група, яка займається історичними дослідженнями. Зокрема налагоджено співпрацю фахівців історичного музею з архівами, де зберігаються документи польсько-литовської доби – у Варшаві, Кракові, Санки-Петербурзі, Вільнюсі.
Власне, історики з’ясували, що частина історії, яку ковельчани вважали своєю, належить іншому місту зі схожою назвою. Науковці переконані, що польський король Казимир Великий народився не в Ковелі, а місті Коваль на Вроцлавщині.
Сергій Кошарук розповів, що цьогоріч виповнюється 490-річчя від надання Ковелю Магдебурзького права. З цього приводу відбудеться наукова конференція, в якій візьмуть участь близько 80 істориків. Робота наукового форуму запланована на 5-6 грудня.
Довідково:
Польський король Казимир ІІІ Великий народився 30 квітня 1310 року. Він прославився тим, що приєднав до Польщі Галичину. Саме він розпочав завоювання Галицької та Волинської земель.
Однак це не єдина історична особа, пов’язана з Ковелем. Вважається, що саме зі своїх маєтностей у Ковелі князь-дисидент Андрій Курбський вів свою знамениту полеміку з Іваном Грозним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus